Prethodni članak
Sljedeći članak

[PROSLAVILI POLA STOLJEĆA BRAKA] Odvažnošću i razumijevanjem pobijedili sve nedaće

Vladimir i Ana Majcenić iz Prišlina proslavili su pola stoljeća bračnog staža


Misnim slavljem u župnoj crkvi sv. Petra apostola u Prišlinu, u subotu 9. ožujka zlatni pir proslavili su Vladimir i Ana Majcenić (rođena Lipnjak). U prisustvu svoje djece Vladimira, Dubravke i Gabrijele, rodbine i prijatelja obnovili su bračna obećanja koja su međusobno razmijenili prije pedeset godina sklapajući sakrament ženidbe.

Misno slavlje predvodio je nećak zlatnih mladenaca, vlč. dr. Denis Barić s Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u zajedništvu sa župnikom u Prišlinu, vlč. Damirom Ivanekom i vlč. Antunom Motočićem, negdašnjim župnikom u Prišlinu. U prigodnoj propovijedi, misnik je ocrtao bračni život Vladimira i Ane ističući njihovu odvažnost, uzajamnost i razumijevanje kojim su pobijedili sve nedaće koje su sastavni dio čovjekovog i bračnog života, moleći s nazočnima za obilje zdravlja i ustrajnosti u njihovom zajedničkom bračnom životu.

Tijekom misnog slavlja, vlč. Barić je uručio Vladimiru i Ani papinski blagoslov koji im je u prigodi proslave pedesete obljetnice sklapanja sakramenta ženidbe udijelio papa Franjo, potičući ih da budu svijetli i živi primjer ustrajnoga bračnog života svima oko sebe. Po završetku obnove bračnih obećanja, Vladimir Majcenić je u ime svoje supruge Ane i u svoje osobno zahvalio svim nazočnima za njihovu blizinu, podršku i poticaj, navodeći nekoliko anegdota iz njihovoga zajedničkog bračnog života. Slavlje zlatnoga pira nastavilo se u veselom okruženju obitelji, rodbine i prijatelja do ranih jutarnjih sati u Lovačkom domu Videž.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook