Prethodni članak
Sljedeći članak

PROSLAVA JUBILEJA: Svečano obilježena 90. obljetnica školstva u Zlatar Bistrici

Objektivno je očekivati da će gradnja sportske dvorane započeti na proljeće iduće godine. Bit ćete zadovoljni, dvorana će zadovoljiti potrebe Zlatar Bistrice i šire okolice – poručio je na ovom prilikom župan Željko Kolar


Osnovna škola Zlatar Bistrica jučer je proslavila veliki jubilej, 90. obljetnicu školstva u Zlatar Bistrici, čija povijest seže u 1927. godinu, kada su današnju Zlatar Bistricu činili Brestovec i Grančari. Prvi ravnatelj škole bio je Mirko Buntak, nastava je započela 18. listopada, a tog su dana u školu krenula 142 učenika u pet razreda.

Svečanost u Domu kulture bila je prilika da se na predanom radu, strpljenju i kreativnosti zahvali učiteljima koji su dali svoj doprinos školstvu, među kojima su neki od njih u OŠ Zlatar Bistrica proveli čitav svoj radni vijek. Ravnateljica Jasna Kokot Pelko uručila je tako zahvalnice preminulim učiteljima, koje su primili članovi njihovih obitelji te učiteljima u mirovini. Zahvalnice su dobili Vlado Hajnić, Petar Pavleković, Ivanka Merkoci, Dragutin Lujanović, Dijana Zajec, Zvonimir Vuković, Vera Vuković, Marija Surjak, Josip Bačić, Vjenceslava Pavleković, Katica Mikulec, Božica Margetić, Vjekoslava Simić, Ivančica Pozaić, Marija Lujanović, Anđela Čižmek, Zlata Bedeković, Marija Vukelić, Jelena Pečarić, Leon Kovač, Dragutin Zozoli, Marija Petanjek, Božena Slunjski, Radovan Popović, Biserka Habulin, Ankica Bačić, Josipa Hopek i Višnja Pale Kosovec. – Danas škola broji 300 – injak učenika i 40 zaposlenika, od kojih 26 učitelja razredne i predmetne nastave. Provodimo brojne projekte, posebno ekološke, jer smo prva eko – škola u županiji. Godinama smo sanjali sportsku dvoranu, 2002. je napokon dobili, a onda prošle godine izgubili u požaru. Sada smo na putu izgradnje nove, još ljepše i bolje dvorane – istaknula je ravnateljica, zahvalivši osnivaču, Krapinsko – zagorskoj županiji, Općini Zlatar Bistrica, obrtnicima i svima koji doprinose poboljšanju uvjeta rada u školi.

Svečanosti su prisustvovali i župan Željko Kolar i načelnik Općine Žarko Miholić, koji je uz čestitke na jubileju istaknuo da zlatarbistrički učenici postižu vrhunske rezultate i da su među najuspješnijima u upisivanju u srednje škole. – Općina dodjeljuje stipendije, od ove godine i besplatne udžbenike i želimo svoj djeci dati jednake šanse za obrazovanje. Krećemo i u proceduru izgradnje dvorane i u periodu od neke dvije godine imat ćemo dvoranu koja će biti ponos Zlatar Bistrice – istaknuo je načelnik Miholić. – Nastavnici i profesori u svakoj su sredini bili generatori razvoja i uz obitelj najbitniji u odgoju djece i trasiranju njihovog životnog puta. Danas je društvo dovelo do toga da status učitelja nije adekvatan onome što oni daju i to moramno promijeniti ako želimo dobro svojoj djeci i državi – naglasio je župan Kolar, uručivši ravnateljici progodnu zahvalnicu povodom jubileja. Župan je najavio da će se za mjesec dana krenuti s raspisivanjem natječaja za gradnju dvorane koja će biti trodijelna, stajati oko 20 milijuna kuna s opremom. – Objektivno je očekivati da će gradnja započeti na proljeće iduće godine. Bit ćete zadovoljni, dvorana će zadovoljiti potrebe Zlatar Bistrice i šire okolice – naglasio je župan Kolar. Svečanost je nastavljena uz kulturno – umjetnički program koji su pripremili zlatarbistrički učenici i učitelji.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook