Prethodni članak
Sljedeći članak

PROSLAVA DANA OPĆINE RADOBOJ: U rad puštena brza punionica za električna vozila

Projekt punionice za električna vozila, koja ima 4 priključna mjesta, realiziran je u suradnji Općine Radoboj, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Zavoda „Zadihaj“ iz Maribora


Općina Radoboj prva je u KZŽ instalirala geotermalnu dizalicu topline za potrebe grijanja i hlađenja Centra za prirodu Zagorje i Muzeja Radboa. Energetski je obnovila gotovo sve javne zgrade u vlasništvu Općine, u što je uloženo više od 7 milijuna kuna te je kao prva općina u županiji nabavila električni automobil. Da nastavlja s daljnjim ulaganjem u ovo područje, dokaz je projekt javne brze punionice za električna vozila, koju je na današnjoj proslavi Dana Općine Radoboj direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš pustio u rad, a blagoslovio vlč. Tomislav Novosel. Izgradnjom brze punionice za električna vozila želi se osigurati maksimalna iskoristivost električnog vozila te potaknuti svijest o važnosti korištenja obnovljivih izvora energije. Projekt punionice za električna vozila, koja ima 4 priključna mjesta, 2 za električne automibile i 2 za električne bicikle, realiziran je u suradnji Općine Radoboj, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Zavoda „Zadihaj“ iz Maribora.

Na svečanosti su Radobojčanima njihov dan čestitali brojni uzvanici, među kojima Jasmin Krizmanić, načelnik Općine Gornja Stubica, saborska zastupnica Marija Puh, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo te župan KZŽ Željko Kolar. - Čestitam načelniku i ekipi na sjajnim rezultatima koje postižu iz godine u godinu. Radoboj je JLS koja je najviše napredovala od osamostaljenja Hrvatske, po broju projekata, investicija, po načinu praćenja trendova. S velikim veseljem dolazim u Radoboj i veselim se svakom novom projektu, bio on zajednički Županije i Općine ili europski projekt Općine Radoboj  koji je radila s partenima iz Slovenije, ili preko Fonda za zaštitu okoliša ili uz potporu nadležnih ministartsva. U svakom slučaju, Radoboj je primjer kako se i s ne uvijek previše novaca mogu raditi veliki i sjajni projekti – istaknuo je župan Kolar.

Načelnik Općine Radoboj Anđelko Toplovec rekao je da je uvijek dobro čuti riječi pohvale. – Veličina pripremljenih projekata je na raznini oko 35 milijuna kuna. Za idući proračunsku godinu iz EU fondova nadamo se osigurati barem jednu desetinu toga, bili bismo sretni jer bi to značilo da bi bilo investicija u vrijednosti od nekih 3,5 do 4 milijuna kuna. Nadamo se da će barem dva veća kapitalna objekta, uz privatnu investiciju vrtića koja traje, uspjeti realizirati. Bitan nam je završetak Muzeja i Kulturnog centra Side Košutić, a isto tako i smještajna jedinica, odnosno uređenje lovačkog doma u planinarski dom – napomenuo je Topolovec.

Svečana sjednica bila je i prilika za dodjelu općinskih priznanja. Priznanja su primili Mijo Topolovec i Ivan Ferk, Radio Kaj, Boris Pavleković, Darko Potočki – „Profa“, Gordan Poslončec i Vjeran Skupnjak te Dragutin Gerić. Dodijeljena su i priznanja za najljepše okućnice. Priznanje za najljepše dvorište dobila je Darinka Cerovečki, najljepše uređeni balkon ima Marija Dolski, a u kategoriji najbolji opći dojam, nagradu je dobio Dražen Matejaš.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook