Prethodni članak
Sljedeći članak

Proračun Općine Marija Bistrica smanjen za 675.400,00 kuna

Općinsko Vijeće donijelo je odluku o prvoj izmjeni Plana proračuna za 2016. godinu


Na 33. sjednici Vijeća Općine Marija Bistrica prihvaćen je Prijedlog Odluke o 1. izmjeni plana Proračuna za 2016. godinu. Prema ovoj izmjeni Proračun je smanjen za 675.400,00 kn i sada iznosi 27.337.250,00 kn, a to je posljedica micanja iz proračuna 745.400,00 kn koje su bile predviđene za Kapitalni projekt Uređenje doma kulture-informatizacija.

Kako je napomenuo načelnik Josip Milički, ova je izmjena niveliranje određenih stavaka, prema sadašnjem stanju, a prava izmjena bit će ona krajem godine, kada će se jasnije vidjeti pravo stanje. No, ponovio je zadovoljstvo što je do sada kroz proračun prošlo oko milijun kuna iz ostalih proračuna.

Vijeće je jednoglasno donijelo i novi Pravilnik o stipendijama. Zadnji je napominje načelnik donesen još 2004., a ovaj novi je dorađeniji, kvalitetniji, baziran na izvrsnosti, ali i na socijalnim kriterijima. Također, Zagorski vodovod priprema dva projekta koji se odnose na rješavanje pitanja vodoopskrbe na području Marije Bistrice pa je na ovoj sjednici Vijeće donijelo odluke o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja u izgradnju vodoopskrbnog sustava Zagorskog vodovoda na području Općine Marija Bistrica, i to za Opskrbu vodom niske zone naselja Marija Bistrica - vodospremnik Cerine, kao i za opskrbu vodom naselja Hum Bistrički, Donja i Gornja Selnica. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook