Prethodni članak
Sljedeći članak

[PROMET NIJE ŠALA NI OPASNOST MALA] Oroslavski vrtićevci kroz igru učili o sigurnosti u prometu

Akciju je proveo Odbor za sigurnost u prometu KZŽ


U petak je u Dječjem vrtiću Šlapica u Oroslavju održana akcija „Promet nije šala ni opasnost mala“, koju provodi Odbor za sigurnost u prometu Krapinsko – zagorske županije.

Na samom početku ovogodišnje akcije okupljenu djecu, odgojiteljice i sudionike u provedbi projekta pozdravio je zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek. - Svi se možemo složiti da sve počinje od vrtićke dobi, ako se oni već sad nauče ponašati u prometu to im ostaje i za kasnije, ali jednako tako to odgovorno ponašanje prelazi i na njihove obitelji - rekao je Ferek-Jambrek te podsjetio da Krapinsko-zagorska županija preko Odbora za sigurnost u prometu provodi i druge akcije, među kojima i one namijenjene učenicima osnovnih škola. 

Okupljene su pozdravili i predsjednik  Odbora za sigurnost u prometu  Krapinsko – zagorske županije Ivan Jelenčić te gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak.

U ovoj godini u akciji Promet nije šala ni opasnost mala sudjeluju djeca iz svih 24 dječja vrtića s područja Krapinsko-zagorske županije, a cilj programa je kroz igru i natjecanje educirati djecu o važnosti sigurnog kretanja u prometu. U Oroslavju su djeca iz dječjih vrtića sudjelovala na sljedećim aktivnostima: prometni poligon u gradu – imitativno simbolička igra, spretnost u prometu – poligon koji uključuje sudjelovanje i djece i odgojitelja, off road utrke autićima na daljinsko upravljanje, stolno-manipulativne igre i prometni kviz.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook