Prethodni članak
Sljedeći članak

Projekt 'Jednako obrazovanje za sve'

Riječ je o projektu Udruge mladih Feniks i OŠ Oroslavje kojim se osigurava usluga pomoćnika u nastavi učeniku s teškoćama u razvoju


Udruga mladih Feniks održala je jučer radni sastanak s predstavnicima partnerskih organizacija na projektu „Jednako obrazovanje za sve“. Na sastanku su predstavljeni plan rada i projektne aktivnosti te su utvrđeni detalji i dogovorena zaduženja oko daljnjih projektnih aktivnosti. Riječ je o projektu koji je Udruga mladih Feniks uspješno prijavila zajedno s dugogodišnjim partnerom, Osnovnom školom Oroslavje, a kojim se osigurava usluga pomoćnika u nastavi učeniku s teškoćama u razvoju koji pohađa Osnovnu školu Oroslavje, prilikom obavljanja svakodnevnih aktivnosti u odgojno – obrazovnom procesu.

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja sukladno Odluci o dodjeli bespovratnih sredstava udrugama koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju koje ih sprečavaju u funkcioniranju bez pomoćnika u nastavi, odnosno imaju značajna motorička oštećenja, teškoće u intelektualnom funkcioniranju, senzoričke poteškoće povezane s oštećenjem vida ili oštećenjem sluha, ponašanja koja ih značajno ometaju u funkcioniranju i ugrožavaju njihovu fizičku sigurnost i fizičku sigurnost drugih učenika te značajne teškoće u komunikaciji i socijalnim interakcijama.

Sredstva osigurana Javnim pozivom Ministarstva znanosti i obrazovanja bit će utrošena za rad pomoćnika u nastavi učeniku s teškoćama u razvoju u OŠ Oroslavje tijekom ove školske godine. Projekt „Jednako obrazovanje za sve“ provodit će se u suradnji s OŠ Oroslavje, a njegovom uspješnom prijavom Udruga mladih Feniks proširila je krug svojih djelatnosti i na područje osiguravanje usluga pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju tijekom odgojno – obrazovnog procesa.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook