Prethodni članak
Sljedeći članak

[PROGRAM SUSRETA ZA RUDIJA] Vigor, Učiteljice, simulator letenja i najveći aeromiting u Hrvatskoj

Susreti za Rudija održat će se od 10. do 12. svibnja

  • foto: arhiva

    foto: arhiva


Susreti za Rudija održavaju se u Gornjoj Stubici u znak sjećanja na pilota Rudolfa Perešina, junaka Domovinskog rata koji je život izgubio u akciji "Bljesak". Manifestacija će se ove godine održati po 22. put te je davno prerasla lokalni karakter i postala značajan društveni i kulturni događaj cijele sjeverozapadne Hrvatske, kao i najveća i najposjećenija letačka manifestacija u cijeloj Hrvatskoj.

Ovogodišnji Susreti za Rudija počinju u petak 10. svibnja. Tako će se taj dan od 14 do 17 sati održati predavanje za učenike srednjih škola s područja Krapinsko-zagorske županije u Spomen parku Rudolfa Perešina i Sportskom centru u Gornjoj Stubici. U 18 sati se otvara izložba posvećena Rudolfu Perešinu u izložbenom prostoru kraj Spomenika Matiji Gupcu, dok se druga izložba posvećena Perešinu otvara i u 18:45 u izložbenom prostoru u dvorcu Oršić. U dvorcu Oršić će se s početkom u 19:30 održati domoljubno-tamburaška večer, dok se od 21 sat nadalje održava zabavni program pod šatorom Sportskog centra Gornja Stubica. Nastupaju grupa 'Kim' i grupa 'Vigor'.

Događanja se nastavljaju i u subotu 11. svibnja. Od 12 do 20 sati održat će se malonogometni turnir kod igrališta Osnovne škole Matije Gupca, od 14 do 16 održat će se Mala škola zrakoplovstva za učenike osnovnih škola s područja Krapinsko-zagorske županije dok će se od 16 do 17 sati odvijati predavanje o Domovinskom ratu i Rudolfu Perešinu.  Od 20 sati slijedi zabavni program pod šatorom uz nastup sastava 'Učiteljice'.

Dodajmo kako će u petak i subotu u Sportskom centru biti postavljen „SIMULATOR LETENJA“ Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u kojem će učenici srednjih i osnovnih škola s područja Krapinsko- zagorske županije moći simulirati i upravljanje MIG-om uz stručnu pomoć pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Nedjelja 12. svibnja rezvervirana je za centralni događaj, aeromiting.

Program taj dan počinje već od 9 sati kada će se obilježiti gradnja Spomen hiže Rudolfa Perešina u Jakšincu. Pola sata kasnije, u 9:30 star memorijalne utrke 'Rudolf Perešin' u Spomen parku. U 10 sati počinje sveta misa u župnoj crkvi Svetog Jurja. Tu je i atletska utrka za djecu do 14 godina u Sportskom centru koja počinje u 11 sati, dok u 12 sati počinje natjecanje u skoku u dalj i natjecanje u bacanju Vortexa za djecu do 14 godina.

Isti dan u 12 sati počinje sajam domaćih i ostalih proizvoda u organizaciji Općine Gornja Stubica u Sportskom centru.

Svečano otvorenje Susreta počinje u 12 sati u Spomen parku Rudolfa Perešina,a  u 14 sati je podjela pehara.  Od 14 do 20 sati odvijat će se Bee sajam, sajam bio, eko, etno proizvoda Gupčevog kraja, a tu je i zabavni program uz Duo Hands&Voice Tomi i Vladek i bogatu ugostiteljsku ponudu kod Spomenika Seljačkoj buni i Matiji Gupcu.

Obilazak Muzeja Seljačkih buna uz popust od 50% na obiteljsku kartu te organizirana radionica za djecu u organizaciji MSB.

Početak letačkog programa aero miting na prostoru Sportskog centra u Gornjoj Stubici je u 15 sati. U 18 sati počinje kulturno zabavni program pod šatorom. U 21 sati tu će biti vatromet uz najavu Udruge kuburaša 'Marija Bistrica', a od 21:15 nastavlja se zabavni program pod šatorom.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook