Prethodni članak
Sljedeći članak

PROGNOZA ZA OVAJ TJEDAN: Još malo babljeg ljeta

U danima pred nama očekujemo dosta suhog vremena uz ugodne dnevne temperature zraka


Zadnjih tjedan dana vrijeme je bilo povoljno, uglavnom suho i toplije. I naredna jutra će biti prohladna, ali još uvijek bez mraza. U danima pred nama očekujemo dosta suhog vremena uz ugodne dnevne temperature zraka. Nešto kiše je moguće s petka na subotu i općenito na prijelazu u novi tjedan, najavljuje meteorolog Kristijan Božarov.

Gotovo identične vremenske prilike kao proteklih dana očekujemo i tijekom utorka. Ujutro je moguća magla ili niska naoblaka, a danju bi trebalo biti barem djelomično sunčano. Niski oblaci mjestimice se mogu i dulje zadržati. Vjetar slab, a temperatura zraka bi mogla biti još malo viša nego u ponedjeljak pa ćemo popodne možda prijeći 20 Celzijevih stupnjeva.

I u srijedu ujutro je moguća magla ili niska naoblaka. Tijekom dana većinom suho uz duža sunčana razdoblja. Vjetar će biti većinom slab južni i jugozapadni. Jutro svježe uz temperaturu malo ispod 10°C. Najviša dnevna će ovisiti o količini sunca, ali bi mogla dosegnuti 22 ili 23 Celzijeva stupnja.

Čini se da bi suho i toplo vrijeme potrajalo i tijekom četvrtka. Dosta sunca uz južinu. Ostat će iznadprosječno toplo za sredinu listopada s dnevnom temperaturom iznad 20 Celzijevih stupnjeva. Južina će polako najavljivati promjenu vremena koja bi mogla doći s petka na subotu.

U petak veći dio dana očekujemo suho vrijeme sa sunčanim razdobljima. Nakon svježeg jutra uz temperaturu između 9 i 12°C, danju će biti toplo uz maksimalac od 20 do 23 Celzijeva stupnja. Bioprognoza malo lošija jer bi se prema kraju dana vrijeme moglo mijenjati. Navečer je moguća kiša.

U subotu promjenjivo i malo svježije uz moguću kišu, osobito u prvom dijelu dana. Ako je i bude neće je biti puno. Popodne je već moguće i djelomično razvedravanje.

Nedjelja bi u početku trebala biti većinom suha uz moguću maglu ili nisku naoblaku. Tijekom dana puno oblaka, a prema kraju dana je moguća i kiša. U ponedjeljak promjenjivo i svježije uz moguću kišu i pljuskove.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook