Prethodni članak
Sljedeći članak

[PROGNOZA ZA BERAČE] Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

S obzirom da će ovaj vikend za većinu zagorskih vinogradara i vinara biti udaran jer se spremaju berbe grožđa, pitali smo našeg dežurnog prognostičaraKristijana Božarova kakvo vrijeme mogu berači očekivati u subotu i nedjelju


Četvrtak i petak bi trebali biti stabilniji i ljepši dani. Bit će djelomično sunčano i uglavnom suho. Jutra ugodna, ponegdje uz kratkotrajnu sumaglicu ili maglu, a danju će još malo zatopliti pa možda uhvatimo vrlo toplih 27 ili čak 28 Celzijevih stupnjeva. Ipak moramo napomenuti da u petak krajem dana opet ponegdje moguće malo kiše ili kraći pljusak, ali zaista tek kasno navečer ili u noći na subotu.

Subota nam donosi više oblaka. Povremeno se očekuju kiša ili lokalni pljuskovi s grmljavinom. Moguća su i kraća sunčana razdoblja, ali gotovo da nema dijela dana u kojem možemo obećati posve suho vrijeme. Dakle, rizik za kišu ili pljusak stalno je prisutan pa imajte pri ruci kišobran. Temperatura zraka vjerojatno će biti u laganom padu, a puhat će slab do umjeren vjetar sjevernih smjerova.

Nedjelja bi trebala biti ljepši dan vikenda. Očekujemo suho i djelomično sunčano vrijeme, a ponovno će i zatopliti. Ujutro je mjestimice moguća magla uz minimalnu temperaturu od 13 do 16, a najviša dnevna temperatura mogla bi narasti na ugodnih 25 Celzijevih stupnjeva.

Početak novog tjedna nastavit će s povoljnim vremenskim prilikama. U ponedjeljak će prevladavati sunčano i ugodno toplo. Jedino će jutro biti pomalo svježe, ali sve je to ugodno za rujan. Ponegdje je moguća kratkotrajna magla. Tijekom dana će uz obilje sunca temperatura zraka narasti na toplih 26 Celzijevih stupnjeva u hladu.

U utorak pretežno sunčano, ponegdje uz umjerenu naoblaku. Bit će još malo toplije pa bi i jutarnja i dnevna temperatura trebale narasti za stupanj-dva u odnosu na ponedjeljak. Srijeda nam donosi puno sunca i topline. Čini se da će biti još malo toplije pa bi dnevni maksimalac mogao narasti na ljetnih 29 Celzijevih stupnjeva.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook