Prethodni članak
Sljedeći članak

PROGNOZA: Evo kakvo će vrijeme biti kroz narednih sedam dana

Naš prognostičar Kristijan Božarov donosi vremensku prognozu


U prvoj polovici srpnja imali smo nešto ugodnije svježije dane, a povremeno je bilo i pljuskova. Nije to bilo nikakvo veliko pogoršanje, dapače mnogima je odgovarao predah nakon velikih lipanjskih vrućina. U drugoj polovici mjeseca opet je zagrijalo blizu 35 stupnjeva da bi potkraj srpnja opet malo ohladilo. U sljedećih sedam dana bit će dosta lijepog vremena, ali u nekim danima će se pojaviti kiša ili kraći pljusak, tek toliko da nije cijeli tjedan potpuno sunčan i suh… Opširnije o prognozi za sljedećih sedam dana u nastavku.

Ponedjeljak nam je donoio puno sunca i uobičajenu ljetnu vrućinu.

Slično se vrijeme očekuje i tijekom utorka, a vjerojatno i srijede. Sunčano i vruće. Temperatura zraka će biti oko 30 Celzijevih stupnjeva ili nekoliko stupnjeva viša. Slušajte savjete liječnika kako si olakšati vrućinu. Ovo posebno vrijedi za naše starije sugrađane i kronične bolesnike. Čuvajte se jakog sunca između 10 i 17 sati kad je UV indeks najviši. U tom razdoblju osobe svijetle puti i mala djeca mogu pocrveniti za manje od pola sata na izravnom suncu. Dobro je povećati unos tekućine i smanjiti fizičke napore za vrijeme najveće vrućine.

U četvrtak bi u prvom dijelu dana još uvijek moglo biti suho, sunčano i vruće. Poslijepodne očekujemo porast naoblake, a zatim su mogući kiša ili grmljavinski pljuskovi. S njima će krajem dana doći i osvježenje. Prije te promjene bit će dosta teško i sparno vrijeme uz nepovoljnu biometeorološku situaciju.

U petak bi se vrijeme opet moglo vratiti na ljepše. Djelomično sunčano i malo ugodnije, ali nestabilno pa je moguć jak razvoj oblaka uz lokalni pljusak s grmljavinom. Temperatura zraka ujutro će biti malo ispod dvadesetke, sredinom dana između 26 i 29 Celzijevih stupnjeva, a bioprognoza bolja i zdravija.

Subota nam donosi suho i većinom sunčano vrijeme. Nakon ugodno svježeg jutra tijekom dana će opet malo zatopliti pa ćemo možda uhvatiti okruglih 30 stupnjeva u hladu. Ponegdje je sa subote na nedjelju moguć nekakav pljusak.

Nedjelja se čini lijepa uz uglavnom suho vrijeme i puno sunca. Jutro će biti ugodno, a najviša dnevna temperatura mogla bi opet malo preko 30 Celzijevih stupnjeva, dakle bit će vruće. Ponedjeljak nam donosi vrućinu i sparinu, a zatim bi mogla doći i neka promjena vremena oko utorka ili srijede.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook