Prethodni članak
Sljedeći članak

PROGNOZA: Evo kakvo će vrijeme biti kroz narednih sedam dana

Naš prognostičar Kristijan Božarov donosi kakvo će biti vrijeme


Tijekom lipnja zavladale su prave ljetne vrućine, a većina dana je prošla suho i sunčano. Tek se povremeno dogodio pljusak s grmljavinom, ali bez nekog trajnijeg osvježenja. Sve u svemu pravo ljeto, a tako se nastavlja i početkom srpnja. Nakon što na samom početku tjedna opet zakuhamo slijedi nam manje osvježenje sredinom tjedna i onda možda opet novo zatopljenje prema kraju tjedna. Opširnije o prognozi za sljedećih sedam dana u nastavku.

U utorak u početku još uvijek pretežno sunčano i vruće. Vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura zraka od 19 do 22, a najviša dnevna bi trebala narasti blizu 30 Celzijevih stupnjeva. Poslijepodne ili navečer će ponegdje biti jačeg razvoja oblaka uz mogućnost za lokalni grmljavinski pljusak. Čini se da će navečer zapuhati slab do umjeren sjeveroistočni vjetar pa će se prema kraju dana osjećati osvježenje.

Srijeda nam donosi djelomično sunčano i ugodno vrijeme. Izmjena oblaka i sunca, a tijekom dana mjestimice može biti malo kiše ili neki kraći pljusak praćen grmljavinom. Puhat će slab do umjeren vjetar sjevernih smjerova pa bi temperatura i dalje ostala ugodna, malo ispod 30 Celzijevih stupnjeva.

Nestabilno vrijeme bi se moglo zadržati i tijekom četvrtka. Nije to neko veliko pogoršanje, radi se samo u izmjeni oblaka i sunca, ali uz mogućnost za nalet kiše ili pljuska. Temperatura zraka vjerojatno ostaje slična onoj u srijedu ili malo niža. Predah od vrućina, a čini se i predah prije novih vrućina koje bi se opet mogle pojaviti krajem tjedna.

U petak će prevladavati sunčano. Ostat ćemo malo ispod 30 Celzijevih stupnjeva. I biometeorološke prilike će biti povoljnije i zdravije nego prethodnih dana. Rijetko gdje je poslijepodne moguć kraći pljusak.

Subota će biti djelomično sunčana, vrlo topla, ali i pomalo nestabilna pa postoji mogućnost za razvoj pokojeg popodnevnog pljuska.

Nedjelja nam donosi pretežno sunčano i vruće vrijeme. Svi savjeti oko ponašanja u vrijeme vrućina vrijede jer će dani opet biti vrući. Potražite osvježenje u hladu ili negdje na kupanju. Ako idete na Jadran i tamo će biti sunčano i vruće, a more se zagrijalo do 26 Celzijevih stupnjeva. Ovdje kod nas će u nedjelju temperatura zraka biti oko 30 Celzijevih stupnjeva u hladu! Kasno popodne ili navečer mogući su lokalni pljuskovi.

Početak sljedećeg tjedna izgleda kao da donosi manje osvježenje uz moguće pljuskove, ali to još moramo potvrditi.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook