Prethodni članak
Sljedeći članak

[PROGNOZA] Evo kakvo će vrijeme biti kroz narednih 7 dana

Naš prognostičar Kristijan Božarov donosi kakvo će biti vrijeme


Prvih deset dana studenog imali smo pravo jesensko ili možda travanjsko (aprilsko) vrijeme – dinamično, promjenjivo i nestabilno, ali relativno ugodno za doba godine. Neka kišobran i dalje bude pri ruci jer je u ovom tjednu skoro svaki danopet moguća kiša. Jutra će biti malo hladnija uz moguću maglu, ali dani ostaju relativno blagi s obzirom da se polako bližimo sredini mjeseca studenog. Ipak će tijekom ovog tjedna biti bar malo hladnije pa će to izgledati primjerenije dobu godine. No, nekih ozbiljnih zimskih zahladnjenja nema još na vidiku, dapače, za vikend će vjerojatno opet zatopliti. Opširnije o prognozi za sljedećih sedam dana u nastavku.

U utorak svježe i kišno. Od jutra oblačno i sivo, a tijekom dana će padati kiša. Prema prvim izračunima moguće je novih 10 do 20 mm kiše. Zapuhat će umjeren sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura će se kretati uglavnom od 4 do 6, a najviša dnevna između 6 i 9 Celzijevih stupnjeva. Baš pravi kasnojesenski dan.

Srijeda nastavlja s promjenjivim vremenom. Ujutro je moguća magla uz temperaturu između 2 i 6, a tijekom dana će biti dosta oblaka. U drugom dijelu dana i prema večeri je ponovno moguća i kiša, ali čini se količinski manje nego tijekom utorka. Temperatura zraka se neće bitno mijenjati u odnosu na prethodne dane.

Slične vremenske prilike bi se trebale zadržati i u drugoj polovici tjedna. Puno oblaka, relativno svježe, mogućnost za povremenu kišu.

Teško je precizno prognozirati koji dan će biti kišniji, a koji malo povoljniji jer će ta kiša nailaziti u valovima, u naletima. Ako jedan val kiše urani ili zakasni, to onda često znači fazni pomak i svih ostalih valova. U svakom slučaju se čini da će dominirati oblaci. Sunca malo ili ništa, a neka nam kišobran bude pri ruci jer je svaki dan moguća kiša. Vjerojatno ne po cijele dane, ali bar u nekom dijelu dana… U četvrtak i petak će još uvijek biti svježe.

Temperatura zraka će u četvrtak i petak ostati relativno blaga s obzirom da smo na sredini mjeseca koji je ime dobio po hladnoći. Nema i dalje na vidiku jutarnjih minusa ni nekih zimskih obilježja. Dapače, kiše bi trebalo biti manje, a veća je vjerojatnost za kraća sunčana razdoblja. Zajužit će pa bi trebalo doći do porasta temperature, moguće čak i na 15 Celzijevih stupnjeva. Tek tu i tamo može u ova dva dana pasti malo kišice.

U subotu se opet čini malo hladnije uz veću vjerojatnost za kišu. Nedjelja bi mogla biti malo povoljnija, kiša bi trebala prestati, a malo će i zatopliti.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook