Prethodni članak
Sljedeći članak

PRODULJEN ROK: Cesta od Zlatara do Mača bit će gotova tek u prosincu

Izvođač radova Colas Hrvatska podnio je zahtjev za produljenje roka do 15. prosinca s obrazloženjem da je bilo dodatnih radova koji nisu bili predviđeni.


Državna ceste D29 od Zlatara prema Maču još je uvijek veliko gradilište, a promet se odvija naizmjenično, uz regulaciju semaforima. Prema projektu Hrvatskih cesta, koje su investitor ove investicije 'teške' 12 milijuna kuna, obnavlja se postojeći kolnik koji je bio u izrazito lošem stanju, proširuju se zavoji, uređuje oborinska odvodnja te nogostup, u ukupnoj duljini 2.526 metara.

Nogostup će ići samo s jedne strane i to to s desne u smjeru Zlatara. U centru Mača izgrađen je i kružni tok. Projektom su predviđena i projektirana dva autobusna stajališta u Maču i Cetinovcu.

Izvođač radova je u posao uveden 30. ožujka, a rok za završetak radova na rekonstrukciji ove državne prometnice kroz Mače bio je do kraja ovog mjeseca. No, kako piše današnje tiskano izdanje Zagorskog lista, glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamare Pajić kaže da radovi neće biti tako brzo gotovi jer je izvođač podnio zahtjev za produljenje roka do 15. prosinca  s obzirom da je bilo dodatnih radova koji nisu bili predviđeni.  

-U zoni rotora je položen nosivi sloj asfalta BNS 22 te idući tjedan ide završni sloj asfalta u zoni rotora. Na trasi od km 12+600 do 13+300 položen je nosivi sloj asfalta BNS 22, a idući tjedan se planira nastavak asfaltiranja. Na 90 % trase je već napravljena zamjena slabonosivog temeljnog tla kao i izrada potpornih i parapetnih zidova. Izvođač radova je COLAS HRVATSKA, a uslugu nadzora nad radovima vrši zajednica ponuditelja ASCON INSTITUT d.o.o., RAMTECH d.o.o. i DEZEL d.o.o. - rekla je Pajić za Zagorski list.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook