Prethodni članak
Sljedeći članak

[PRIJEM ZA KRAPINSKE MAŽORETKINJE] 'Hvala Gradu što ulaže u mladost, taj ulog vraća se medaljama i peharima'

Gradonačelnik Zoran Gregurović čestitao je mažoretkinjama na uspjehu, a u sklopu prijma potpisan je i ugovor o dodjeli sredstava udruzi


- Na području grada Krapine postoji puno udruga, no malo je onih koje imaju dugu tradiciju i kontinuitet, i koje na neki način zauzimaju posebno mjesto u gradu Krapini. Jedna od tih udruga svakako su Krapinske mažoretkinje, koje ne samo da se natječu na raznim natjecanjima već su uključene u sva gradska događanja i sve značajnije manifestacije, gdje svojim specifičnim odorama, koje su među najljepšima u Hrvatskoj, ako ne i najljepše, predstavljaju Grad Krapinu i svi, kada ih vide, ponesu lijepe dojmove iz Krapine. Grad je uistinu ponosan na njih i njihove rezultate i na tome im iskreno čestitam, vjerujem da će tako nastaviti i dalje, čestitke i voditeljicama, jer bez njihovog truda i zalaganja do tako dobrih rezultata sigurno ne bi došlo – uputio je lijepe riječi gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović Krapinskim mažoretkinjama na prijemu koji je danas upriličen u krapinskoj Gradskoj vijećnici, uručivši im prigodne poklone.

Povod je veliki uspjeh Krapinskih mažoretkinja na 23. Državnom prvenstvu Hrvatskog saveza mažoretkinja u mažoret plesu u Murskom Središću, na kojem je sudjelovalo više od 1000 mažoretkinja iz više od 20 gradova diljem Hrvatske. Krapinske mažoretkinje natjecale su se u 3 kategorije. U kategoriji Zastave osvojile su zlato, u kategoriji Marširajuća grupa srebro, a u kategoriji Batonflag broncu. Gradonačelnik je istaknuo da će Grad uvijek financijski pomagati mažoretkinje te da su im, nakon 25 godina njihovog rada, nabavljene nove odore i čizme.

Voditeljica Krapinskih mažoretkinja Duška Kožić zahvalila je Gradu što ulaže u mažoretkinje i u mladost, dodajući da se taj ulog vraća medaljama i peharima. – Za dobre rezultate treba puno discipline, rada, treninga i onda se na kraju vide i uspjesi. Mažoret ples timski je sport – rekla je voditeljica Krapinskih mažoretkinja, koje okupljaju tri dobne skupine, od 1. do 4. razreda, od 5. do 8. te srednjoškolke, a broje 60 članica te ove godine slave vrijedan jubilej, 25. obljetnicu djelovanja.

Ispred njih su novi izazovi, pa tako već predstojećeg vikenda putuju u Samobor na međunarodno natjecanje. - Bilo nam je jako lijepo na državnom natjecanju, okupili su se timovi iz cijele Hrvatske, lijepo smo se provele i družile, baš je bilo lijepo iskustvo – otkrile su mažoretkinje Ana Gregurović i Lucija Sertić.

U sklopu prijma, ugovor o dodjeli Krapinskim mažoretkinjama 15 tisuća kuna za ovu godinu potpisali su gradonačelnik Zoran Gregurović i voditeljica Duška Kožić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook