Prethodni članak
Sljedeći članak

[PRIJAVITE SE] U tijeku završene pripreme za HEP Zagorje trekk 2019.

Zagorje adventure team po deveti puta organizira zagorski trekk


Poslije Pašmana, Paga i Krka, Zabok će 11. svibnja biti četvrta od deset postaja ovogodišnje trekking lige. Nakon turneje po otocima, deveto izdanje zagorskog trekka, bit će prva kontinentalna trekk utrka lige  u ovoj sezoni.

Poslije tri odrađene utrke Zagorje adventure team drži visoko drugo mjesto u poretku čak 362 ekipe, koliko ih je ušlo u ovu sezonu. Prvi je uvjerljivo Epic RG team iz Zagreb, dok treće mjesto drži KCIPT iz Samobora.

No Zagorski trekk je uvijek nešto više od same utrke i rezultata. To je utrka koja je poznata po najboljim okrijepnim stanicama, a nekan nam ne zamjere ni ostali organizatori i po najboljoj organizaciji.

HEP generalni pokrovitelj

 Generalni pokrovitelj ovogodišnjeg izdanja je Hrvatska elektroprivreda. Tri tjedna prije početka utrke već je prijavljeno 472 natjecatelja i natjecateljica u tri kategorije: Challenger, Light i Active. Utrka u kategoriji Challenger bit će duga 28 kilometara i namijenjena je profesionalcima i poluprofesionalcima. U kategoriji Active staza je duga 16 km i namijenjena je iskusnim i spremnijim natjecateljima, dok je staza u kategoriji Light duga 8 km, te ja namijenjena rekreativcima. Na svoje će doći i dječaci i djevojčice rođeni 2005. godine i kasnije, koji će biti posebno bodovani. Startnina za sve tri kategorija iznosi 120,00 kuna, u što je uključen topli obrok, terensko osiguranje, pisane upute, evidencijski karton, zemljovid i naravno uvijek originalna majica. Važno je napomenuti da rođeni 2005. i mlađi ne plaćaju startninu. Svi zainteresirani mogu se prijaviti najkasnije do petka 3. svibnja do 16 sati. Oni koji se prijave nakon tog datuma neće dobiti službenu majicu utrke. Dodatne informacije mogu se dobiti na broj mobitela 091/2016-193 Slaven Ivančić ili putem upita na mail: [email protected] .

Start na Trgu Ksavera Šandora Đalskoga

Utrka će službeno započeti dodjelom brojeva i majica u petak 10.05.2019. u 19 sati na Trgu Ksavera Šandora Đalskoga u Zaboku, gdje će su subotu održati i start. Challenger će startati u 11 sati, Active u 11.30, a Light u 12.00 sati. Negdje oko 16-17 sati započeti će zabava i druženje u šatoru.

Na prošlogodišnjem zagorskom trekku nastupilo je devetstotinjak natjecatelja i natjecateljica, a nadamo se da će organizatora poslužiti vrijeme i da će se konačno probiti magična brojka od 1.000 natjecatelja i natjecateljica. No ukoliko se to i ne dogodi, sigurni smo da će Zagorje adventure team još jednom vrhunski obaviti svoj posao, a da će se  trkači i trkačice u svoje domove vratiti puni pozitivnih dojmova. Ovo nije samo utrka, ovo je jedna lijepa promocija Grada Zaboka i Hrvatskog zagorja u cjelini.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook