Prethodni članak
Sljedeći članak

Pri kraju radovi na uređenju dislociranog pogona dječjeg vrtića u Humu na Sutli

Evo kako je načelnik riješio problem oko liste čekanja za dječji vrtić. Pri kraju radovi na uređenju dislociranog pogona dječjeg vrtića u Humu na Sutli


U završnoj su fazi radovi na dislociranom pogonu dječjeg vrtića u Prišlinu gdje bi se smjestilo 22 do 25 humskih mališana, koliko ih je na listi čekanja. - Otkako sam ja načelnik, mi smo već tri puta intervenirali na našem matičnom vrtiću, s tim da je predzadnja intervencija bila maksimalna. Dogradili smo 250 kvadrata novog dodatnog prostora čime smo povećali smještaj za pedesetak novih mališana. Prošle godine adaptirali smo i 1/3 starog dijela vrtića – rekao je načelnik Zvonko Jutriša.

- Kada smo i to završili, dolazi ravnateljica s novim spiskom u kojem je interes za upis djece opet povećan. Možemo primiti do 150, a imamo interes za 172 mališana. Trebalo je brzo pronaći rješenje, prostor, pripremiti projektnu dokumentaciju, građevinsku dozvolu i naizgled mali zahvat postao je veliki jer jedan takav objekt zahtjeva poštivanje svih standarda – pojasnio je Jutriša. Upravo ovaj mali baby boom u Humu na Sutli, koji veseli, ne krije to načelnik, natjerao ga je da pronađe novi prostor za humsku djecu. Pronašao ga je i multifunkcionalnoj dvorani Župnog dvora Prišlin i to, kaže, zahvaljujući susretljivosti župnika Damira Ivaneka.

To je ukupno dvjestotinjak kvadrata prostora, koji se sastoji od velikog dječjeg prostora, mini kuhinje, sanitarnog čvora za djecu, garderobnog prostora, prostora za tete i sanitarnog čvora za tete. Sve je nanovo uređeno i prilagođeno pedagoškim standardima. – U ovoj dvorani sve je obnovljeno. Napravljeno je novo temelje, glazura, višestruka izolacija, nove instalacije, voda, odvodnja, grijanje, kompletni centralni sustav…. Naručena je i ugrađena oprema prilagođena dječjoj populaciji – nabrojio je načelnik Jutriša koji računa kako će investicija Općinu Hum na Sutli sve skupa stajati oko milijun kuna. U planu je i zapošljavanje dviju teta i kuharice, a dislocirani pogon vrtića trebao bi biti kompletno završen s tehničkim pregledom do kraja ožujka.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook