Prethodni članak
Sljedeći članak

PREVLADALE EMOCIJE Zagorski zviždač rasplakao se govoreći o tome kako ga je lokalni HDZ namjeravao „kupiti“

Meni ovo nije normalno. Korupcija nije normalna, ponovio je nezavisni vijećnik Viktor Šimunić na N1 televiziji


Zagorje trese politički afera u kojoj su glavni akteri nezavisni oroslavski vijećnik Viktor Šimunić, gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak i saborski zastupnik i predsjednik zagorskog HDZ – a Žarko Tušek. Šimunić, naime, tvrdi, a i u javnosti je pušten navodno autentičan audio zapis, da su ga HDZ – ovi dužnosnici pokušali „kupiti“.
Danas je Šimunić gostovao na N1 televiziji u kojima je dao vrlo emotivan intervju. Na rubu suza, zagorski je zviždač rekao da sve ovo iznosi u javnost kako bi bolje njegovim nećacima i njegovoj djeci ako ih bude imao u budućnosti.
„ Meni ovo nije normalno. Korupcija nije normalna. Meni koji radim u telekomunikacijama da mi se nudi pozicija ravnatelja Parka prirode Medvednica ili pročelnička funkcija ?! To nije normalno“, naglasio je Šimunić. Nezavisni vijećnik je rekao i da on ne bi mogao noćima spavati da je prešutio što su mu za političku protuuslugu nudili Gredičak i Tušek.

„Ja sam noćas mirno spavao i mislim da je ovo neprihvatljivo. Zvao sam prijatelja u Irsku i pitao ga je li takvo što tamo moguće, odgovorio mi nije jer se na funkciju na postavljaju podobni ljudi, nego po svojim sposobnostima“, kazao je Šimunić.
Ova priča očito će imat i nastavak jer je najavljeno, što je u Petrinji potvrdio i zamjenik predsjednika HDZ -a, ministar Tomo Medved, da će zastupnik Žarko Tušek tijekom dana dati izjavu u kojemu očekujemo njegovu verziju priče. Za 24 sata Tušek je rekao da nije ništa nudio Šimuniću i da tu nema govora o političkoj korupciji.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook