Prethodni članak
Sljedeći članak

Preminuo Stjepan Šimag

Na zabočkome groblju obitelj i prijatelji oprostili su se sa Stjepanom Šimagom, dugogodišnjim aktivistom u Matici umirovljenika Krapinsko-zagorske županije


Na zabočkome groblju obitelj i prijatelji oprostili su se sa Stjepanom Šimagom, dugogodišnjim aktivistom u Matici umirovljenika Krapinsko-zagorske županije. Dvadeset godina bio je predsjednik Matice, a od 2017. godine, odlukom Skupštine MUH-a KZŽ, počasni predsjednik. Rođen je 1928. godine. U ime Matice umirovljenika KZŽ i Grada Zaboka oproštajne riječi uputila mu je predsjednica zabočke Matice, Nevenka Gregurić.

 

Stjepan Šimag i župan Željko Kolar

- Dragi Štef bio je gotovo 20 godina predsjednik zagorske Matice i osnivatelj Saveza udruga umirovljenika Krapinsko-zagorske županije, a zbog svoje je aktivnosti bio izabran i u Upravni odbor Matice umirovljenika Hrvatske. Na svim se razinama borio za ostvarivanje prava umirovljenika. Prikupljao je sredstva za pomoć bolesnima i umirovljenicima s malim mirovinama. Zalagao se i za gradnju doma umirovljenika naše županije – naglasila je Nevenka Gregurić. Osim članova obitelji, ispraćaju Stjepana Šimaga – Štefa prisustvovali su i predstavnici udruga umirovljenika KZŽ.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook