Prethodni članak
Sljedeći članak

[PREMIJER U ZAGORJU] Plenković bio na proslavi 29. rođendana zagorskog HDZ- a, poručio da se naša županija dobro razvija

Predsjedniku Vlade prezentiran je i razvojni potencijal Krapinskih Toplica gdje se i održala proslava


Premijer Andrej Plenković danas je posjetio Krapinsko - zagorsku županiju, točnije Krapinske Toplice. Razlog posjeta bila je proslava 29. obljetnice zagorskog HDZ - a, a u sklopu svog dolaska Plenković je posjetio nekoliko lokacija. Posjet je započeo u novootvorenom restoranu Bellevue gdje mu je načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić održao prezentaciju pod nazivom 'Razvojni izazovi destinacije Krapinske Toplice'.



Svažić je istaknuo kako mu je izrazito drago što su prezentaciji uz predsjendika Vlade prisustvovali i ministar turizma Gari Capelli, ministar zdravstva Milan Kujundžić i ministar gospodarstva Darko Horvat. - Predstavili smo uvaženim gostima planove za razvoj zdravstvenog turizma i objasnili u kojoj smo mjeri uskraćeni za prijavu na neke od EU fondova zbog indeksa - ispričao je načelnik Krapinskih Toplica dodajući da je premijer pokazao veliki interes za sve rečeno, ali i obećao dodatnu potporu. Jedan od važnijih projekata u narednom periodu, a koji je predstavljen premijeru i predsjedniku HDZ - a jest i izgradnja trodjelne sportske dvorane u Krapinskim Toplicama u čemu općinska vlast također očekuje pomoć Države. Predsjednik Općinskog vijeća Krapinskih Toplica Zvonko Očić dodao je da su premijeru predstavljene i velike turističke investicije kineskih i ruskih investicija, ali i brojne privatne inicijative koje se pokreću.




Andrej Plenković, u društvu ministara i zagorskih HDZ - ovaca, posjetio je i Kliniku za kardiovaskularne bolesti Magdalena čije je neke odjele i obišao te razgovarao s ravnateljem i osobljem o novim planovima te postojećem stanju. Predsjednik krapinsko - zagorskog HDZ - a Žarko Tušek neposredno nakon obilaska 'Magdalene' rekao je novinarima kako su Krapinske Toplice izabrane za posjet premjera i proslavu 29.godišnjice osnivanja Županijske organizacije HDZ - a jer su upravo one brend i mjesto koje prednjači u razvoju zdravstvenog turizma. - Više od 2 mlrd. kuna ulaže se od strane Vlade na područje naše županije i sve ono što smo u kampanji kao stranka obećali našem kraju, sada i ostvarujemo - istaknuo je Tušek.




Zadovoljstvo što je u Krapinsko - zagorskoj županiji nije krio ni premjer Andrej Plenković. Zahvalio je svima koju su predstavili razvojni plan Krapinskih Toplica. - Drago mi je da se ovdje razviju nove ideje i planovi vezani uz zdravstveni turizam kojima će Krapinske Toplice postati još više konkuretni toplicama diljem Hrvatske, ali i Slovenije - rekao je Andrej Plenković uz riječi da Vlada s nizom projekata nastavlja podupirati Krapinsko - zagorsku županiju. - Ova županija ima odličan geostrateški položaj, dobro se razvija, a mi ćemo u tome još pripomoći - dodao je Plenjović uz riječi da će upravo u našoj županiji na jesen biti održana sjednica Vlade.




Predsjednik Vlade osvrnuo se i na neke nacionalne teme. Pa je tako rekao kako će predsjednica Kolinda Grabar - Kitarović europske izvore raspisati 26. ožujka, ali da se čuo s ministricom Gabrijelom Žalac za čije se ime u posljednje dane vežu brojne afere. Rekao je kako je sve s njome riješio, ali nije htio komntirati njene navode da joj podmeće netko iz stranke.




Kraj posjeta bio je rezerviran za proslavu 29. obljetnice osnutka zagorskog HDZ - a. Svečanost tim povodom održana je u Domu kulture u Krapinskim Toplicama gdje je Plenkovića dočekalo mnoštvo pripadnika stranke uz gromoglasni pljesak i vijorenje stranačkih zastava.










Još članaka iz "Vijesti"

Facebook