Prethodni članak
Sljedeći članak

Preko stotinu sudionika na humanitarnoj utrci 'Za Martinove korake'

Utrku je organizirao Atletski klub Oroslavje


U subotu 8. prosinca okupilo se mnoštvo u Podgori Krapinskoj na humanitarnoj utrci “Za Martinove korake” koju je Atletski klub Oroslavje organizirao u svrhu prikupljanja novčane pomoći za liječenje 15-ogodišnjeg Martina te higijenskih i drugih potrepština za djecu u Klaićevoj bolnici.

Okupilo se tako preko stotinu sudionika 60 ih je prijavilo i otrčalo neku od dviju utrka na 400 ili na 1600 metara, neki su samo pretrčali 400 metara dug počasni, dodatni krug na poziv organizatora, a neki su donijeli svoje priloge i ostali bodriti natjecatelje, bez da su i sami trčali. Najmlađa sudionica, Vida Komar, stara svega nekoliko tjedana, ujedno je i jedina koja je cijelu utrku – prespavala.

Na utrci od 400 metara pobijedio je veteran AK Oroslavja Stanko Barlović, a drugi i treći došli su Matija Hmelina i Rudolf Pavlina, podmladak istoga kluba. Od žena su prve prošle: Sara Cukovečki, Sara Barlović i Franka Mikac, limačice AK Oroslavja.

Na 1600 m najbrži je bio Neven Čorko iz AK R. Perešina, istog kluba kao i drugoplasirani Zoran Komar, a treći je došao Željko Bulek iz AK Oroslavja. Od žena prva je došla Jasmina Burek iz AK Oroslavja, zatim Ana Tihava kao individualna natjecateljka te Tajana Vdović iz TK Maraton Krapina.

- Hvala vam svima na dolasku! Martin je nažalost, zbog viroze izostao s ovog događanja, no planiramo ponoviti natjecanje na proljeće i nadamo se da nas ništa neće spriječiti da i on prijeđe stazu uz nas. Nadamo se i da ćemo se okupiti u još većem broju. Hvala vam i na nesebičnim donacijama – poručuju iz AK Oroslavje koji dodaje kako se prikupilo puno stvari za djecu iz Klaićeve bolnice.

Podsjećamo, otkako je prije četiri godine Martinova, tada šestogodišnja sestra izgubila bitku s bolešću, njihova majka nesebično prikuplja sve potrebno za tamošnje pacijente i odnosi im donacije i uveseljava ih. I na taj su način povezane ove priče o prikupljanju sredstava za bolnicu i novaca za Martina kojem treba druga kura terapije robotikom koja bi mu olakšala kretanje. Prvu kuru roditelji su platili sami, na kredit i nisu nikada do sada tražili pomoć.

- Koliko smo točno prikupili ne znamo još jer je kutija obljepljena papirom i ostavljen je samo utor za ubacivanje novaca. Za nekoliko dana, koliko ćemo još prikupljati novac na treninzima, uručit ćemo je Martinovoj mami pa ćemo saznati. No vidjeli smo da se ubacivalo od nekoliko desetaka pa do "preko nekoliko" stotina kuna! Sitna je to kap u moru ovih troškova, ali je od srca i nadamo se da će uz naše sljedeće organizacije te uz organizacije drugih udruga i ustanova, nešto i pomoći – kazali su iz AK Oroslavje i podsjetili kako klasičnih nagrada i medalja nije bilo jer je organizatorima  bilo u interesu što više novaca uručiti Martinu.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook