Prethodni članak
Sljedeći članak

Pregrada raspisala mjere za potpore u poljoprivredi

Dodjeljivat će se potpore za razvoj stočarstva, peradarstva, za podizanje višegodišnjih nasada te subvencioniranje nabave loznih cijepova

Grad Pregrada objavio je javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu nepovratnih financijskih sredstava za mjeru Programa potpora poljoprivredi na području grada Pregrade za 2018. godinu. Korisnici sredstava su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstva, koja imaju sjedište odnosno prebivalište i čija se proizvodnja odvija na području Grada Pregrade.

Dodjeljivat će se potpore za razvoj stočarstva: subvencioniranje umjetnog osjemenjivanja krava plotkinja i krmača/nazimica, subvencioniranje nabave rasplodnog stada u govedarstvu, subvencioniranje nabave rasplodnog stada u svinjogojstvu, subvencioniranje nabave rasplodnog stada u ovčarstvu i kozarstvu, zatim za razvoj peradarstva što uključuje subvencioniranje nabave kokoši nesilica i subvencioniranje nabave purana te potpore za i podizanje višegodišnjih nasada i to subvencije nabave sadnica za jezgričavo, koštićavo, lupinasto, bobičasto i ostalo voće (osim agruma) te subvencioniranje nabave loznih cijepova za proizvodnju vina.

Prijava na natječaj podnosi se na obrascu koji se može preuzeti u Upravnom odjelu za financije i gospodarstvo Grada Pregrade, a dostupan je i na internetskoj stranici Grada Pregrade (www.pregrada.hr). Zahtjevi se podnose u zatvorenim kuvertama neposredno u pisarnici Grada Pregrade ili preporučenom pošiljkom na adresu: GRAD PREGRADA, Upravni odjel za financije i gospodarstvo Grada Pregrade, Josipa Karla Tuškana br. 2, 49218 PREGRADA s naznakom „Program potpora poljoprivredi – Mjera (obavezno navesti mjeru za koju se zahtjev podnosi) – NE OTVARATI“. Rok za podnošenje zahtjeva je do iskorištenja osiguranih sredstava u Proračunu Grada Pregrade, a najkasnije do 15. prosinca 2018. godine. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Na većini cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi. Do 22. veljače zbog radova na autocesti A7 između čvorova Križišće i Hreljin u smjeru Rijeke zatvoren je vozni trak. Na autocesti A1: -između čv...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program