Prethodni članak
Sljedeći članak

Pregrada obilježila 20. godišnjicu od dobivanja statusa Grada

Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj uručio je prigodne medaljone dosadašnjim gradonačelnicima i njihovim zamjenicima te članovima Gradskog vijeća i Gradskog poglavarstva od 1997. do 2017. godine


U Gradskoj vijećnici Grada Pregrade jučer je održana svečana akademija povodom obilježavanje dvadesete godišnjice dobivanja statusa Grada Pregrade. Tom je prigodom gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj uručio prigodne medaljone dosadašnjim gradonačelnicima i njihovim zamjenicima te članovima Gradskog vijeća i Gradskog poglavarstva od 1997. do 2017. godine te istaknuo kako je Pregrada je u ovih 20 godina postala jedan grad po mjeri čovjeka i pravi primjer pravog načina rada.

- To nam pokazuju ulaganja koja su napravljena u području obrazovanja, razvoju gospodarstva, komunalne infrastrukture, turizma i svega drugoga što čini jednu jedinicu lokalne samouprave  - naglasio je gradonačelnik Vešligaj te kao jedan od prioriteta za budućnost izdvojio demografsku obnovu grada. Župan Željko Kolar čestitao je svim građankama i građanima Pregrade na 20. godišnjici od dobivanja statusa grada te pohvalio inicijativu za okupljanjem i odavanjem počasti svim ljudima koju su u proteklih 20 godina dijelili odgovornost za upravljanje Gradom. 

- Svi imaju dio zasluga u izvrsnim rezultatima koje je Pregrada postigla u posljednjih 20 godina. Ti su rezultati impresivni na nekoliko polja - prije svega na obrazovanju, zdravstvu i gospodarstvu, a postignuti su upravo zahvaljujući povezivanju svih pora društva. Pregrada danas ima niz gotovih projekta spremnih za povlačenje iz europskih fondova te vjerujem da će njezini ljudi nakon sljedećih 20 godina živjeti u još boljem okruženju nego danas - poručio je župan Željko Kolar i podsjetio kako je Krapinsko-zagorska županija pratila projekte koji su dolazili od strane Grada Pregrade. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook