Prethodni članak
Sljedeći članak

PREDSTAVLJENO 100% ZAGORSKO: Dva dana zagorske tradicije i kulture na ulicama Pule

Delegacija Krapinsko – zagorske županije predstavila je danas u Puli manifestaciju 100% zagorsko koja se ovog petka i subote održava u tom istarskom gradu


Danas je u Puli održana konferencija za medije povodom održavanja manifestacija 100% zagorsko koja se ovog petka i subote održava u tom istarskom radu po prvi puta. Na konferenciji su bili prisutni zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci, župan Istarske županije Valter Flego, župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar, predsjednik HGK Županijske komore Krapina Josip Grilec i voditeljica Ureda Turističke zajednice KZŽ Sanja Škrinjar.


Župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar istaknuo je kako je 100% zagorsko manifestacija koja se već devet godina održava u Zagrebu, a četiri godine u Zagrebu. - Želja nam je da predstavimo Zagorje ovdje u Puli pa je 100% zagorsko došlo i ovdje. Tim više što su nama gosti iz Istre četvrti po broju dolazaka u naše toplice, a pravu promociju po Istri zapravo nismo ni radili – naglasio je župan. Dodao je kako će se predstaviti 50 izlagača te 100 izvođača iz naše Županije. – Povezat će se i gospodarske i obrtničke komore što je jako važna stvar suradnje, a ovim putem pozivam sve da nam se u petak i subotu pridruže u Puli – rekao je župan Željko Kolar.


O gospodarskoj i obrtničkoj suradnji govorio je Josip Grilec, predsjednik HGK Županijske komore Krapina. Kako je istaknuo, ovakvi su sajmovi prilika da se gospodarstvenici i obrtnici bolje upoznaju i nađu nit suradnje. - Gospodarstvenici će imati priliku razgovarati s kupcima i dobavljačima. Jako je važan takav dvosmjerni rad i razgovor jer pojedinačno smo preslabi. Naša suradnja već traje, surađuju Komore i Županije, ali ta se suradnja mora i može produbiti - naglasio je Grilec.


Manifestacija 100%zagorsko bit će otvorena u petak od 8 do 22 sata te u subotu od 8 do 15 sati. -Moći će se probati zagorska vina, štrukli, voće i voćne prerađevine, med, sir, a moći će se vidjeti i kupiti drvene igračke te proizvodi od gline – objasnila je voditeljica Ureda Turističke zajednice KZŽ Sanja Škrinjar. U turističkom će se kutku, ispričala je, davati dodatne informacije o zagorskim toplicama, hotelima i drugim lokalitetima. – Goste će animirat Udruga špiljskog medvjeda, odnosno naši neandertalci, bit će tu i vitezovi , nastupit će Tomislav Goluban i Aljoša Muti te Ansambl KUD – a Zabok i Kud Lovro Ježek. U petak će se zainteresirani moći voziti kočijom što će, vjerujemo, biti posebna atrakcija – naglasila je Škrinjar.


A da je zadovoljan što suradnja između dviju Županija jača, rekao je istarski župan Valter Flego. - Mi smo bili Županija partner na Gospodarskom zboru i ostao sam ugodno iznenađen veličinom sajma i brojem posjetitelja, ali i vezama koje naši ljudi imaju s onima iz Zagorja u turizmu, vinarstvu i poljoprivredi. Logičan nastavak te suradnje je i 100% zagorsko – rekao je Flego zahvaljujući Krapinsko – zagorskoj županiji na svemu.


I gradonačelnica Pule Elena Puh Belci izrazila je zadovoljstvo što se ova popularna zagorska manifestacija održava upravo u Puli. - Sigurni samo da će interes naših građana biti velik. Hvala Krapinsko – zagorskoj županiji što su našem vrtiću poklonili igračke i glazbene orgulje s taktovima hrvatske himne koje su svečano otvorene danas u prostoru dvorišta Doma hrvatskih branitelja – napomenula je pulska gradonačelnica. Županijska delegacija je prije same konferencije tradicijske drvene igračke dodijelila vrtićima Mali svijet i Pula, a nešto nakon 13 sati održana je i svečana primopredaja glazbene ograde.

FOTOGALERIJU POGLEDAJTE NA LINKU ISPOD:

http://www.zagorje.com/fotogalerija/najava-manifestacije-100-zagorsko-u-puli

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook