Prethodni članak
Sljedeći članak

PREDSTAVLJEN TJEDAN KAJKAVSKE KULTURE U KRAPINI: U bogatom i sadržajnom programu svatko će pronaći nešto za sebe

Najznačajnija manifestacija kajkavskog govornog područja svake godine sve više se upotpunjava i proširuje i Krapina početkom rujna svake godine zasja. U nizu kulturnih, gospodarskih i sportskih sadržaja svatko će naći nešto za sebe – istaknuo je danas na predstavljanju Tjedna kajkavske kulture Krapina 2016. i 51. Festivala kajkavskih popevki gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović.


Program Tjedna kajkavske kulture koji se održava od 4. do 11. rujna uz gradonačelnika Gregurovića predstavili su i župan KZŽ Željko Kolar, predsjednik Krapinskog sportskog saveza Saša Kundih, predsjednik HGK – Županijske komore Krapina Josip Grilec, umjetnički ravnatelj Festivala kajkavskih popevki Siniša Leopold i direktorica Turističke zajednice grada Krapine Nedjeljka Vodolšak.

Tjedan tradicionalno započinje Dječjim korzom u nedjelju 4. rujna na Trgu Ljudevita Gaja u 17 sati, a potom slijedi zabavno – glazbeni program Kaj vu duši. Tijekom tjedna nizat će se predstave, koncerti, izložb, radionice, sportska događanja  te gospodarski sadržaji.

Najljepši dio Tjedna, 51. Festival kajkavskih popevki, održat će se 9. i 10. rujna u festivalskoj dvorani. U petak 9. rujna održat će se retrospektivna večer. – Čut ćemo pjesme koje su obilježile sve festivale, prisjetit ćemo se nekih predivnih popevki, ali u novom ruhu, s nekim novim izvođačima. U subotu ćemo čuti 20 novih popevki, s predivnim stihovima, na novu glazbu, uz mnoge nove aranžere, nove izvođače i debitante, poput Giuliana, Nine Kraljić i dr. – istaknuo je Siniša Leopold.

Nedjeljka Vodolšak govorila je o vanjskim događanjima, izdvojivši između ostalog tradicionalni sajam i vinski plac u petak i subotu na Trgu Lj. Gaja i Šetalištu Hrvatskog narodnog preporoda, srednjovjekovni  tabor na Hušnjakovom u petak i subotu, bogat program za mlade, koncerte Zdenke Kovačiček 3. rujna,  Cinkuša 8. rujna, Nene Belana i Fiumensa 9. rujna, Ivana Zaka 10. rujna.

Josip Grilec  predstavio je 24. Zagorski gospodarski zbor, koji će se održati od 8. do 10. rujna, istaknuvši da se očekuje rekordan broj izlagača, više od 300. Zemlja partner ovogodišnjem Zboru je Republika Slovenija, a Šibensko – kninska županija je županija partner. - Novost je da će Gospodarski zbor biti proširen van okvira OŠ Ljudevita Gaja, odnosno protezat će se kroz cijelo Šetalište Hrvatskog narodnog preporoda, pa će taj dio grada doživjeti novi izgled i sjaj – dodao je gradonačelnik Gregurović.

Župan Kolar dodao je da je novost i Poslovni uzlet Krapinsko – zagorske županije koji će se održati 8. rujna od 9 sati u SŠ Krapina u suradnji s Poslovnim dnevnikom. – Organiziramo ga da damo dodatnu važnost Gospodarskom zboru i mogućnost za dodatnu edukaciju našim gospodarstvenicima i poduzetnicima te kao priznanje na dobrim rezultatima od 2014. godine. Čestitke Gradu Krapini i partnerima na izuzetno sadržajnom i bogatom programu, koji nije ništa lošiji od mnogo razvikanijih manifestacija u Hrvatskoj koje se rade s više novaca i pozivam sve Zagorke i Zagorce i druge goste da uživaju u prekrasnom programu i ambijentu – pozvao je župan Kolar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook