Prethodni članak
Sljedeći članak

Predstavljen projekt usmjeren na nezaposlene osobe i pokretanje poslovanja

Ukupna vrijednost je 1.987.374,25 kuna te se sufinancira u stopostotnom iznosu iz sredstava Europskog socijalnog fonda


Danas je u Krapini održana uvodna konferencija projekta Entrepreneurship for Employment – ENTER. Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa 'Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020', Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III. Ukupna vrijednost je 1.987.374,25 kuna te se sufinancira u stopostotnom iznosu iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Projektom se planira realizirati niz aktivnosti usmjerenih na nezaposlene osobe i pokretanje poslovanja. Korisnik projekta ENTER je Zagorska razvojna agencija, dok je Krapinsko-zagorska županija jedan od projektnih partnera.

Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek rekla je kako su se brojne stvari u Krapinsko-zagorskoj županiji promijenile unatrag nekoliko godina. – U 2013. nezaposlenost u županiji bila je oko 9000, a danas su to 2 653 nezaposlene osobe. To je pad od 6 i pol tisuća ljudi koji su se u međuvremenu zaposlili – rekla je Petek istaknuvši kako vjeruje da će i kroz ovaj projekt poboljšati statistika novog zapošljavanja u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Posredničko tijelo ovog projekta je Hrvatski zavod za zapošljavanje. - Na početku provedbe ovog programa, kao što je rekla zamjenica župana Jasna Petek, nalazili smo se u izuzetno visokoj nezaposlenosti kako na području Krapinsko-zagorske županije tako i na cijelom području Republike Hrvatske – rekao je Goran Vukmanić v.d. predstojnika HZZ-a Područnog ureda Krapina. - Pred nama su izazovi kako adekvatno pratiti trendove na tržištu rada, kako odgovoriti na kretanje na te trendove kako bismo osigurali da zadržimo postojeću radnu snagu i da se u isto vrijeme ne dogodi da nemamo nemogućnosti pronalaska radne snage – objasnio je Vukmanić.

O projektu su govorili i direktorica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar, predsjednik OKKZŽ Davor Pleško te ispred HGK ŽK Krapina Janja Kantolić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook