Prethodni članak
Sljedeći članak

Predstavljen EU projekt "Prevencija kriminaliteta s međunarodnim iskustvom"

Na tiskovnoj konferenciji u Policijskoj upravi krapinsko-zagorskoj predstavljen je EU projekt Prevencija kriminaliteta


Na tiskovnoj konferenciji u Policijskoj upravi krapinsko-zagorskoj predstavljen je EU projekt Prevencija kriminaliteta s međunarodnim iskustvom koji se nalazi pod ingerencijom jednog od najznačajnijih europskih programa Leonardo da Vinci .

Projekt je prijavljen u sklopu programa Policija u zajednici koji se uspješno provodi u našoj županiji, a naša PU prva je i jedina u Hratskoj koja je sa svojim parterima udovoljila svim uvjetima Agencije za mobilnost i programe EU te je temeljem toga projekt i prihvaćen.

Partneri u projektu uz Policijsku upravu su Conselleria de Gobernaciona, dio samoupravne regije Valencija u Španjolskoj koja ima veliko iskustvo povezano s javnom sigurnošću i hitnim slučajevima te posjeduje relevantno iskustvo u organiziranju preventivnih aktivnosti. Zatim su tu i Obiteljski centar KZŽ, Zavod za javno zdravstvo KZŽ – Centar za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti te Zagorska razvojna agencija.

Predviđeno trajanje projekta je 12 mjeseci, a u njemu bi trebalo sudjelovati 12 ljudi. Ukupna cijena mu je 18.384 eura.

Kao jedan od osnovih razloga pokretanja ovog projekta uz tzv. 'cjeloživotno učenje' je i potreba za multiinstitucionalnom suradnjom u prevenciji kriminala jer zločini nisu više samo stvar policije već ih treba sagledati s više aspekata javnog i privatnog sektora. PU će kolegama u Španjolskoj prezentirati Mobilni centar za prevenciju i druge projekte, a španjolske kolege njima svoje slične projekte.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook