Prethodni članak
Sljedeći članak

Predstavljanje domaće turističke ponude austrijskom tržištu

U organizaciji Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, 18. i 19. svibnja u austrijskom Salzburgu turističkim agencijama i predstavnicima medija predstavljena je turistička ponuda Turističkog Klastera središnje Hrvatske.


Na prezentaciji  u Salzburgu uz Turističku zajednicu Krapinsko-zagorske županije, bili su prisutni i predstavnici turističke zajednice Zagrebačke županije, Varaždinske županije, Sisačko-Moslavačke županije i Bjelovarsko-Bilogorske županije te Karlovačke županije.

U ime svih župana i predsjednika Turističkih zajednica Klastera središnje Hrvatske, sudionicima poslovne radionice i prezentacije, obratio se župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je istaknuo da je odluka o predstavljanju domaće turističke ponude austrijskom tržištu opravdana, s obzirom na kontinuirani porast dolazaka i ostvarenih noćenja austrijskih turista, posebno na području Krapinsko-zagorske županije, gdje je u prva 4 mjeseca 2015. godine ostvareno 43% više noćenja nego u istom razdoblju lani.

Prezentaciju je otvorio direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Republici Austriji, Ranko Vlatković. Prije prezentacije održana je poslovna radionica u kojoj je 16 turističkih subjekata Klastera Središnje Hrvatske u direktnim kontaktima s agencijama, predstavilo svoje objekte i turističku ponudu te uspostavilo direktne kontakte, a nakon toga  je za novinare i uzvanike održana i prezentacija   Klastera, koju je održao Ernest Svažić.

 Nakon poslovne radionice i prezentacije, šef kuhinje Termi Jezerčica, Ivica  Žulj i Zdravko Semenski, kuhar iz agroturizma "Majsecov mlin" pripremili  su za sudionike gastro-zagorsku bajku, dok su se za potpuni eno-gastro doživljaj pobrinuli najpoznatiji vinari s područja Krapinsko-zagorske županije, Vinarija Micak, Vinarija Bolfan, Vinarija Vuglec Breg i Vinarija Sever. Za glazbeni ugođaj pobrinuo se zagorski glazbenik Tomislav Goluban. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook