Prethodni članak
Sljedeći članak

Predsjednik Županijske skupštine: „Oporba željna medijske pažnje“


dr. Višeslav Ćuk
U cijeloj situaciji vezanoj za raspravu o izvješću župana, posebnu ulogu imao je i predsjednik Župa


dr. Višeslav Ćuk

U cijeloj situaciji vezanoj za raspravu o izvješću župana, posebnu ulogu imao je i predsjednik Županijske skupštine, dr. Višeslav Ćuk koji je morao u raspravi razlučiti što jest, a što nije predmet rasprave. Dr. Ćuka posebno je zasmetala jedna činjenica.

− Nije napisan, niti je službeno urudžbiran zahtjev za smjenom župana. Nije podneseno službeno obrazloženje, niti je zatražena dopuna dnevnog reda sjednice. Opozicija je znala da nema osnove za pokretanjem postupka opoziva župana. To se može dogoditi zbog neizvršavanja odluka Županijske skupštine, zbog počinjenja kaznenog djela ili zbog štete nanesene proračunu veće od jedan posto proračuna. Čudi me da su pokazali osnovno nepoznavanje poslovnika, ali to je iz razloga što su bili željni medijske pažnje – rekao je dr. Ćuk.

Dodao je i kako bi se predsjednica HSS-a Vlasta Hubicki trebala sjetiti biblijske izreke 'Neka se prvi nabaci kamenom onaj koji je bez grijeha' jer su županovi projekti pozitivni.

− Gospodin Jerneić pokazao je potpuno nepoznavanje lokalnih prilika. Nije znao da su prvi projekti za solarne kolektore već odobreni, a da su i prvi laptopi podijeljeni. Sve je to bilo objavljeno u novinama. Gospođi Hubicki i gospodinu Jerneiću sam čak trebao oduzeti riječ i kazniti ih opomenom. U raspravi je dozvoljen verbalni delikt, ali treba ipak paziti da se ljudi ne vrijeđaju. Zapravo su svjesno obmanjivali javnost izvodeći medijski cirkus znajući da nisu, niti će podnijeti službeni zahtjev za opozivom župana. Skrenuli su pažnju medija i javnosti u virtualnu stvarnost, a o pravim pitanjima nema rasprave. Pitao sam saborskog zastupnika Milivoja Škvorca o ukidanju prijevoznih troškova za liječnike i medicinsko osoblje. Nije mi odgovorio, a raspravljamo o nečemu što je netko htio ili mogao napraviti − zaključio je na kraju predsjednik Skupštine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook