Prethodni članak
Sljedeći članak

Predsjednik HSS-a Hrg u Mariji Bistrici: "Želimo vratiti građanima nadu"

Članovi i simpatizeri HSS-a okupili se u nedjelju 21. rujna u hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke na 8. hodočašću Hrvatske seljačke stranke...


Članovi i simpatizeri HSS-a okupili se u nedjelju 21. rujna u hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke na 8. hodočašću Hrvatske seljačke stranke. Hodočašću je uz predsjednika HSS-a Branka Hrga prisustvovalo stranačko vodstvo, članovi i simpatizeri HSS-a.

Misnom slavlju, koje je predvodio rektor Svetišta MBB mons. Zlatko Koren, prethodila je svečana hodočasnička povorka. Kao i prethodnih godina, ispred Bluesun hotela Kaj održana je konferencija za novinare na kojoj je najprije sve prisutne pozdravio Ivan Palanović, predsjednik OO HSS-a Marija Bistrica, u odsutnosti predsjednice županijskog HSS-a i potpredsjednice HSS-a Vlaste Hubicki, koju je u tome spriječila viroza.

Vlasta Hubicki je idejna začetnica ovog hodočašća, koje, kako je napomenuo Hrg, ne zove ljude na bunt i nered već na zajedništvo i mir. Predsjednik HSS-a Branko Hrg u svojem se obraćanju, kao i svake godine osvrnuo na političke aktualnosti. Istaknuo je da Hrvatskoj treba zakonodavni redizajn, podržao inicijativu Udruge U ime obitelji za promjenu izbornog zakona i pozvao sve da se izjasne po tom pitanju.

- Poručimo s ovog mjesta samima sebi i svima drugima: Želimo vratiti građanima nadu. I mi smo došli na Bistricu da bi na neki način pomolili se ovdje, da bi se zamislili nad samim sobom, i da bi iz Marije Bistrice otišli s nadom - istaknuo je predsjednik HSS-a, najavivši da će sljedeće godine na 10. hodočašću HSS-a biti još više ljudi.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook