Prethodni članak
Sljedeći članak

Predlaganje kandidata za priznanja Grada Krapine

Grad Krapina objavio je poziv za dostavu prijedloga kandidata za dodjelu priznanja Grada Krapine za 2010. godinu. Predla


Grad Krapina objavio je poziv za dostavu prijedloga kandidata za dodjelu priznanja Grada Krapine za 2010. godinu. Predlagati mogu građani, pravne osobe (trgovačka društva i ustanove), političke stranke te ostale organizacije i udruge.

Dodjeljivat će se Nagrada za životno djelo Grada Krapine, Povelja Grada Krapine, Plaketa Grada Krapine, Grb Grada Krapine te proglašenje počasnim građaninom Grada Krapine. Nagrada za životno djelo dodjeljuje se fizičkim osobama za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa te unapređenju gospodarstva, obrazovanja, znanosti, kulture i tjelesne kulture, zdravstva, socijalne skrbi i drugih djelatnosti značajnih za grad Krapinu kada se ocijeni da su te osobe sve svoje objektivne mogućnosti unijele u odnosno djelo i u tome postigle svoj neponovljiv rezultat.

Povelja se dodjeljuje fizičkim i pravnim osobama za osobite uspjehe postignute u razvoju društvenih odnosa te unapređenju gospodarstva, obrazovanja, znanosti, kulture i tjelesne kulture, zdravstva, socijalne skrbi i drugih djelatnosti značajnih za grad Krapinu. Plaketa se dodjeljuje fizičkim i pravnim osobama za uspjehe postignute u razvoju društvenih odnosa te unapređenju gospodarstva, obrazovanja, znanosti, kulture i tjelesne kulture, zdravstva, socijalne skrbi i drugih djelatnosti značajnih za grad Krapinu.

Grb Grada dodjeljuje se građanima, ostalim građanima Republike Hrvatske, te građanima drugih zemalja za zasluge u općem razvoju demokracije i napretka čovječanstva. Počasnim građaninom može se proglasiti građanin RH ili druge države koji je svojim radom, znanstvenim ili političkim djelovanjem značajno pridonio napretku i ugledu Krapine, ostvarenju i razvoju demokracije u RH ili svijetu, mira u svijetu i napretku čovječanstva. Počasnim građaninom ne može se proglasiti osoba koja ima prebivalište na području Krapine.

Prijedlozi za dodjelu javnih priznanja moraju biti pismeno obrazloženi i sadržavati podatke o podnositeljima prijedloga, vrstu priznanja za koju se kandidat predlaže, životopis predložene fizičke osobe, odnosno osnovne podatke o pravnoj osobi i njenom poslovanju, pismeni pristanak fizičke osobe da bude predložena, temeljito obrazloženje zasluga zbog kojih se pojedinac ili pravna osoba predlaže za dodjelu javnih priznanja, odgovarajuću dokumentaciju (dosadašnje nagrade, objavljeni rad, natjecateljski rezultati i slično).

Prijedlog za dodjelu javnih priznanja može se dati i posmrtno. Kompletna dokumentacija i prijedlozi trebaju se dostaviti na adresu Grada Krapine zaključno do 20. listopada.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook