Prethodni članak
Sljedeći članak

[POZNATI REZULTATI] Zagorski učenici briljirali na festivalu matematike

Jučer se u Tuheljskim Toplicama održao peti MathFest, festival matematike


Jučer se u Tuheljskim Toplicama održao peti MathFest, festival matematike Krapinsko-zagorske županije. Tako je ove godine na popularnom festivalu matematike sudjelovalo 584 i 142 mentora.

Poznati su i rezultati. Tako je u kategoriji trećih i četvrtih razreda prvo mjesto osvojila ekipa Mozgići iz OŠ Davorina Trstenjaka Zagreb, drugo mjesto zauzeli su Pobjednici iz VI. OŠ Varaždin iz Varaždina, a treće mjesto osvojila je ekipa Tosteri također iz VI. OŠ Varaždin iz Varaždina.

U drugoj kategoriji gdje su se natjecali učenici petih i šestih razreda, prvo mjesto osvojila je ekipa Pitagora from Zabok iz OŠ Ksavera Šandora Gjalskog, drugo mjesto osvojila je ekipa Male pametnice iz Centra izvrsnosti iz Krapine, a treće ekipa Stošija iz Centra izvrsnoti iz Zadra.

U trećoj kategoriji su se natjecali učenici sedmih i osmih razreda. Prvo mjesto osvojila je ekipa Pčelice Maje iz OŠ Špansko Oranice iz Zagreba, drugo mjesto osvojila je ekipa Šahisti iz Centra izvrsnosti iz Zadra, a treće mjesto pripalo je ekipi DJ Kaktus iz OŠ Ljudevit Gaj iz Krapine.

Organizator ovog događanja je Udruga MathKaj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook