Prethodni članak
Sljedeći članak

Poziv GONG-a poslodavcima i DIP-u

Udruga GONG zatražila je od Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) i Državnog izbornog povjerenstva (DIP) da apeliraju na pos


Udruga GONG zatražila je od Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) i Državnog izbornog povjerenstva (DIP) da apeliraju na poslodavce da svim zaposlenicima na dan održavanja predsjedničkih izbora (2. siječnja) odrede takvo radno vrijeme koje će im omogućiti da izađu na izbore.
"S obzirom da je biračko pravo jedno od ustavnih prava zajamčenih svim građanima Republike Hrvatske, GONG je zatražio od HUP-a i DIP-a da upute javni apel poslodavcima, zahtijevajući da na izborni dan svim zaposlenicima bude određeno takvo radno vrijeme koje će im omogućiti ostvarivanje biračkog prava", stoji u današnjem GONG-ovu priopćenju.

U GONG-u upozoravaju da im se zadnjih nekoliko dana brojni građani žale da će na izborni dan raditi tijekom cijeloga dana (npr. inventura), te strahuju da poslodavci neće imati razumijevanja za njihovu želju da im osiguraju pauzu tijekom koje bi mogli glasovati.

GONG-ovci najavljuju da će, u skladu sa svojom misijom promatranja izbora, u izborni izvješaj uvrstiti i sve dojave građana o poslodavcima koji svojim zaposlenicima uskrate mogućnost da ostvare biračko pravo.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook