Prethodni članak
Sljedeći članak

[POŽAR NA IVANČICI] Gorio predio Babin zub, vatrogasci 45 minuta pješačili do požarišta

Bilo je angažirano čak šest vatrogasnih društava, a do požarišta su se uspjeli probiti članovi DVD-a Zlatar i Zagorske javne Vatrogasne postrojbe Zabok koji su požar ubrzo lokalizirali


U petak iza podneva izbio je požar na Ivančici, između planinarske kuće Majer i Belecgrad, u predjelu Babin zub, koji se nalazi na nepristupačnom terenu.  Požar, odnosno dim prvi je uočio vozač školskog autobusa koji je vozio djecu u Belec te je poziv upućen u operativni centar. Uzbuna od VOC-a  ZJVP stigla je u 12.50 sati. S obzirom da se nije znalo kolikih je razmjera požar angažirano je šest vatrogasnih društava i to DVD Zlatar, DVD Donja Batina, DVD Belec, DVD Lobor, Zagorska javna Vatrogasna postrojba Zabok i ispostava ZJVP Marija Bistrica.  Vatrogasci su pokušavali do požarišta doći s različitih strana. Tako su DVD Lobor i DVD Belec krenuli na intervenciju s loborske strane, Donja Batina i ispostava ZJVP Marija Bistrica iz Martinščine, a DVD Zlatar i ZJVP Zabok kroz Belec. Do požarišta su se uspjeli probiti članovi DVD-a Zlatar i Zagorske javne Vatrogasne postrojbe Zabok koji su požar ubrzo stavili pod kontrolu.

Kako nam je ispričao zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Zlatara Tihomir Plašć na taj predio nije se moglo kamionima.  Stoga su dečki, sedam članova DVD Zlatar i tri iz ZJVP Zabok krenuli s naprtnjačama od 25 litara i metlanicama za gašenje šumskih požara pješke prema požarištu. Hodali su oko 45 minuta i stigli do požarišta. – Gorjelo je nisko raslinje i lišće, a opožarena je površina bila 200 x200 metara.  Srećom nije bilo vjetra pa smo ubrzo požar lokalizirali i još poslije oko sat vremena dežurali.  - rekao je zapovjednik Plašć, koji se sa svojom ekipom natrag u vatrogasni dom vratio oko 17 sati.  Zlatarski vatrogasci imaju iskustva s ovakvim požarima jer su bili na različitim dislokacijama.  Uzrok požara zasada je nepoznat.

I to nije bila jedina intervencija taj dan, ubrzo je opet uočen dim na Ivančici, od strane ekipe s Babinog zuba, pa su na intervenciju krenuli članovi DVD Lobor i ispostava ZJVP Marija Bistrica, no kada su stigli nije bilo potrebe za intervencijom jer više nije bilo dima ni ničega, ispričao nam je zapovjednik DVD-a Lobor Perica Brlečić. Brzom intervencijom građana i angažmanom svih naših ekipa spriječen je požar koji je mogao biti većih razmjera s obzirom da je riječ o Ivančici i ovakvom nepristupačnom terenu. Fotografije s terena ustupili su nam vatrogasci.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook