Prethodni članak
Sljedeći članak

Povratak ZDS-a: Hrvatska kajkavska stranka vratila je svoje staro, prepoznatljivo ime

Na sinoćnjoj Izvještajnoj skupštini HKS-a donesena je odluka da se stranci vrati nekadašnji prepoznatljiv naziv: Zagorska demokratska stranka

  • belina

    Predsjednik ZDS-a Stanko Belina


Prije točno godinu dana Zagorska demokratska stranka promijenila je naziv u Hrvatska kajkavska stranka. Dogodilo se to u želji da HKS postane višeregionalna stranka koja bi svojim političkim djelovanjem pokrivala područje jedanaest hrvatskih županija, u kojima se, barem djelomično, govori kajkavski.

Ipak, značajnijih pomaka na tom polju nije bilo, novo ime stranke nije postalo dovoljno prepoznatljivo u javnosti, a ZDS je u očima većine birača postala 'stranka koja je nekad postojala'.

Kako nam je potvrdio predsjednik stranke Stanko Belina, uvidjeli su to i sami članovi te su sinoć na svojoj Izvještajno skupštini u Oroslavju predali zahtjev da se u dnevni red uvrsti i odluka o vraćanju starog imena.

-Od prisutnih stotinjak članova, njih 75 potpisalo je taj prijedlog, a kasnije je većinom glasova donijeta odluka da ponovo vratimo nekadašnje ime stranke. ZDS je, naime, prepoznatljiv brend, koji je stvaran dugi niz godina i koji je prepoznatljiv biračima. I sada krećemo u pripreme za lokalne izbore, odnosno, u pregovore s drugim strankama oko moguće predizborne suradnje – najavio je Belina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook