Prethodni članak
Sljedeći članak

Povećan proračun Općine Marija Bistrica i sad iznosi gotovo 46 milijuna kuna

Načelnik Josip Milički pojasnio je da se u ovaj rebalans krenulo prije svega zbog najave novih natječaja


Sinoć je održana 11. sjednica Općinskog vijeća Općine Marija Bistrica. Na početku je prihvaćena Odluka o donošenju Urbanističkog plana uređenja (UPU) gospodarske zone ''Tugonica 1''. Plan je izradila tvrtka APE d.o.o. iz Zagreba u koordinaciji s nositeljem izrade. Prihvaćena je i Prva izmjena i dopuna Proračuna Općine Marija Bistrica za 2018. god., te shodno tome Izmjene i dopune Plana razvojnih programa Općine, Programa izgradnje objekata komunalne infrastrukture i Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2018. godinu. Prema ovoj izmjeni proračun je povećan sa 44.464.000,00 kn na  45.900.000,00, dakle za 1.436.000,00 ili 3,23%.

Načelnik Josip Milički pojasnio je da se u ovaj rebalans krenulo prije svega zbog najave novih natječaja, mjere 7.4, gdje će Općina ponovno prijaviti izgradnju Dječjeg vrtića  i mrtvačnice.  ''S druge strane pojavili su se i neki nepredviđeni troškovi, poput zimskog održavanja, koje je ove godine duplo opteretilo proračun pa smo morali ugraditi dodatnih 250 tisuća kn. Tu je i projekt energetske obnove Vatrogasnog doma u Mariji Bistrici, zatim obnova starog vrtića, izmjena krovišta i stolarije, kao i još neki projekti.''

Vijeće je donijelo i Odluku o odabiru najpovoljnije ponude za održavanje nerazvrstanih cesta na području Općine – nabava, doprema i ugradnja kamenog agregata, a od dvije pristigle ponuda na natječaj odabrana je povoljnija - Autoprijevoz i niskogradnja "Košec", do je za usluge strojnog i ručnog iskopa, odabran jedini ponuditelj ''SIP'' usluge građevinskom mehanizacijom.  Na dnevnom redu bila je i Odluka o odabiru najpovoljnije ponude za održavanje asfaltiranih nerazvrstanih cesta na području Općine. Također je stigla samo jedna ponuda pa je izabrana tvrtka Građevinar ''Hrvoj'' iz Poznanovca.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook