Prethodni članak
Sljedeći članak

[POTVRDILA VLADA] Krapinsko Veleučilište postaje državno s besplatnim upisnim kvotama


Na današnjoj sjednici Vlade Republike Hrvatske donijeta je dugo očekivana odluka o davanju suglasnosti za sklapanje ugovora o prijenosu osnivačkih prava nad ustanovom Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina na Republiku Hrvatsku. Prijenosom osnivačkih prava Veleučilište postaje javno te se time omogućava studiranje svima koji su do sada pokazivali interes za studij ali zbog visokih troškova studiranja to nisu bili u mogućnosti.

-Ovo je odlična vijest za Krapinsko - zagorsku županiju i naše buduće studente. Početkom srpnja ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak će potpisati Ugovor o prijenosu osnivačkih prava nad ustanovom Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina na Republiku Hrvatsku i time će započeti nova era za zagorske studente i sve one koje žele studirati na krapinskom veleučilištu - kazao je tim povodom predsjednik Županijske organizacije HNS-a KZŽ Robert Šplat te istaknuo kako je ovo uz Školu za život, još jedan korak u poboljšanju obrazovne strukture u Krapinsko zagorskoj županiji koja je nažalost jedna od županija s najmanjim udjelom visokoobrazovnih stanovnika u Republici Hrvatskoj.

-Ovo je rezultat upornost zagorskog HNS-a ali i podrške HDZ-a i SDP-a u namjeri da našoj djeci osiguramo bolje uvjete obrazovanja - zaključio je Šplajt. Ministrica Divjak će u što kraćem roku potpisati ugovor te će od srpnja sve obaveze koje nastanu u Veleučilištu podmirivati Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook