Prethodni članak
Sljedeći članak

Potpredsjednik Vlade Štromar: HNS na nacionalnoj razini pomoći će Gornjoj Stubici da realizira projekte koji su potrebni građanima

U Sportskom centru u Gornjoj Stubici održana je izborna skupština gornjostubičkog HNS-a na kojoj je za predsjednika ponovno izabran Jasmin Krizmanić

  • Jasmin Krizmanić, Predrag Štromar i Marija Puh

    Jasmin Krizmanić, Predrag Štromar i Marija Puh

  • Za predsjednika gornjostubičkog HNS-a ponovno je izabran Jasmin Krizmanić

    Za predsjednika gornjostubičkog HNS-a ponovno je izabran Jasmin Krizmanić

  • Podružnica HNS-a broji ukupno 281 člana

    Podružnica HNS-a broji ukupno 281 člana

  • Jasmin Krizmanić, Predrag Štromar i Marija Puh
  • Za predsjednika gornjostubičkog HNS-a ponovno je izabran Jasmin Krizmanić
  • Podružnica HNS-a broji ukupno 281 člana

Na sinoćnoj izbornoj skupštini podružnice HNS-a Gornje Stubice za predsjednika je ponovno izabran Jasmin Krizmanić. Vladimir Škvorc i Marijan Sviben izabrani su za potpredsjednike stranke, a za tajnika podružnice Tomislav Haramustek. 

Novoizabrani predsjednik gornjostubičkog HNS-a Jasmin Krizmanić istaknuo je kontinuitet vrlo dobrih rezultata koje HNS Gornje Stubice ostvaruje na lokalnim izborima i na izborima za vijeća mjesnih odbora, zahvalivši se pritom i svim svojim članicama i članovima. Krizmanić je naglasio kako je krucijalni problem i kapitalni projekt kojeg žele realizirati izgradnja dječjeg vrtića koji ne mogu isfinancirati iz svojih izvornih sredstava pa očekuju i pomoć HNS-a koji je sada na vlasti na državnoj razini. - Očekujem da će Vlada prepoznati probleme u Gornjoj Stubici te na neki način valorizirati naše izborne rezultate i pronaći način kako realizirati ovakav jedan važan projekt za Gornju Stubicu - rekao je Krizmanić.

Čuo je to i v.d.predsjednika HNS-a, potpredsjednik Vlade RH te ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, koji je bio gost na izbornoj skupštini. Štromar je pohvalio rad gornjostubičkog HNS-a te obećao pomoć u realizaciji projekata kao što su vrtić, proširenje i uređenje groblja te uređenje nerazvrstanih cesta. - HNS na nacionalnoj razini pomoći će Gornjoj Stubici da odradi i realizira projekte koji su građanima prijeko potrebni - rekao je potpredsjednik Vlade Štromar.

Osvrnuo se i na suradnji HNS-a s HDZ-om. - Ušli smo u jednu Vladu, za neke naše članove i simpatizere 'čudnu', ali nismo htjeli državu prepustiti rasulu i strankama kao što su Živi zid i Most - dodao je Štromar, koji sada s odmakom može reći da je to bio hrabar i mudar potez i dobra odluka. - To mogu reći na temelju toga jer je u Agrokoru ostalo raditi 40 tisuća ljudi, odnosno obitelji, koji imaju svoju plaću. Da nismo to napravili najvjerojatnije bi bio stečaj Agrokora. Sigurno ne bi bila dobra turistička sezona jer smo imali probleme u pregovorima sa Slovenijom. Bila bi tehnička Vlada, pitanje je da li bi mogli dogovoriti režim ulaska Schengena u Hrvatsku. Ne bi mogli povlačiti sredstva iz EU fondova. Najbitnije u tome je da smo krenuli u pripremu realizacije projekta novog načina obrazovanja naše djece. Kurikularna reforma je izuzetno bitna stvar i iduće godine u rujnu mora početi pilot projekt - naglasio je Štromar. 

Vodstvu HNS-a Gornje Stubice čestitala je i saborska zastupnica Marija Puh. Podružnica HNS-a Gornje Stubice broji ukupno 281 člana s tri nove članske iskaznice potpisane na izbornoj skupštini, a ove godine obilježava i 15.obljetnicu postojanja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook