Prethodni članak
Sljedeći članak

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić i ministar Vedran Mornar otvorili novu školsku sportsku dvoranu u Brestovcu Orehovičkom

Dvorana je završena nakon osam godina, a gradnja je stajala 6 milijuna i 912 tisuća kuna


Počasnim ubačajima lopte u koš potpredsjednik Vlade RH Branko Grčić i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar otvorili su danas novu školsku sportsku dvoranu OŠ Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom, dok je župan Krapinsko – zagorske županije 'zabio' prvi gol, a dvoranu je blagoslovio vlč. Ivica Šestak.

Tako su prvi nastavni dan nove školske godine učenici i nastavnici započeli u slavljeničkom raspoloženju i poboljšanim uvjetima rada. Dvorana je završena nakon osam godina, a gradnja je stajala 6 milijuna i 912 tisuća kuna, što su zajednički financirali Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Općina Bedekovčina i Krapinsko – zagorska županija.

- Politika ovog ministarstva i Vlade je da podržavamo sve projekte, treba razvijati sve prostore Hrvatske i zadržati mlade ljude, jer bez njih nema ni kvalitetnog razvoja Hrvatske, a razvoj infrastrukture i projekata poput ove dvorane omogućava da kvaliteta obrazovanja u manjim sredinama bude kao i u velikim gradovima – istaknuo je potpredsjednik Vlade Branko Grčić, dok je ministar Vedran Mornar rekao: - Dvorana je došla u dobre ruke i želim da je dobro iskoristite. Zadovoljstvo što je dvorana otvorila svoja vrata izratili su i načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban i ravnatelj škole Zdenko Kobešćak, poželjevši učenicima sretan prvi dan nastave.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook