Prethodni članak
Sljedeći članak

Potpisani ugovori za rekonstrukciju i gradnju prometnica u istočnom dijelu županije

Viški dobivaju asfalt, Zlatarščani prečac do Zlatar Bistrice, koja će dobiti Ulicu hrvatskih branitelja


Zahvaljujući apliciranju na EU fondove, na mjeru 07. "Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima" iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020. u rekonstrukciju kreće cesta Horvati-Viški u općini Lobor za koju je dobiveno 2, 445, 061 kunu. Odobrena sredstva od 2, 4 milijuna kuna upravo su za tu nerazvrstanu cestu u duljini 1900 metara. Stanovnici tog zaselka godinama čekaju asfalt i ove će ga godine dobiti. Kako taj zaselak ima mali broj stanovnika za njih je bio preveliki izdatak participirati u financiranju asfaltiranja, jer je riječ o velikom kapitalnom ulaganju.

Povezivanje naselja

Ugovori u Zagrebu potpisani su i za Grad Zlatar, koji je na Mjeri 7.2.2. dobio 937. 493,75 kuna za projekt rekonstrukcije nerazvrstane ceste, dionica Donja Batina – Zlatar Bistrica kojom će se povezati naselja Donja Batina i Ervenik Zlatarski. Nerazvrstana cesta koja je predmet ulaganja je cesta koja se spaja na općinu Zlatar Bistrica te zapravo služi stanovnicima kao prečac. Ova prometnica vrlo je prometna, a njome se služe i vozila Hitne medicinske pomoći, policija, vatrogasci, teretna vozila do 7,5 t i autobusi koji voze djecu u školu. Postojeća nerazvrstana cesta je makadamska cesta širine oko 2.50 – 3.50 m i nalazi se u iznimno lošem stanju. Ukupna duljina predmetne dionice nerazvrstane ceste je 966.55 m.

Gradnja nove ulice

Općina Zlatar Bistrica potpisala je ugovor za sredstva u iznosu od 2.002.483,44 kuna. Novci će se utrošiti na infrastrukturu za početak gradnje Ulice hrvatskih branitelja. Ta je ulica zapravo dio Prostornog plana formiranja centra općine Zlatar Bistrica i neposredno je povezana s novom cestom za koju je Općina krenula u otkup zemljišta. Ugovore je potpisala je Općina Konjščina, koja je dobila 3.850,736 kuna, za rekonstrukciju Ulice Matije Gupca, koja povezuje vrtić, osnovnu i srednju školu te sportsku dvoranu u dužini od 435 metara.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook