Prethodni članak
Sljedeći članak

POTPISANI UGOVORI: Za manifestacije, izdavaštvo i spomeničku baštinu 878 tisuća kuna

Danas su u Muzeju Žitnica potpisani ugovori javnih potreba u kulturi


U svetokriškom Muzeju Žitnica potpisan je ugovor javnih potreba u kulturi u tri područja – izdavaštvu, spomeničkoj baštini i manifestacijama. Ukupno je prijavljen 181 projekt, a prošlo je njih 163. Dodijeljeno je ukupno 878 tisuća kuna, a zamjenica župana Jasna Petek naglasila je kako su svi financirani projekti vrijedan doprinos kulturi našeg kraja.

Župan Željko Kolar naglasio je kako je županija kroz četiri godine dala 5 milijuna i 659 tisuća kuna za zaštitu kulturne baštine. – Korijeni su jako bitni i jako je bitno cijeniti svoju povijest. Ako sami nećemo držati do sebe, neće do nas držati ni drugi – rekao je župan najavljujući da će se 24. travnja održati promocija Enciklopedije naše županije na više od 900 stranica.

Potpore Županije dobili su Kajkaviana iz Donje Stubice i to za dva projekta po 8 tisuća kuna. Galerija Antuna Augustiničića dobila je 5 tisuća kuna, a Narodna knjižnica Hum na Sutli 6 tisuća kuna dok je Dječji vrtić Gustav Krklec iz Krapine dobio pet tisuća kuna za izdavanje movografije. Tvrtka Veda iz Križevaca dobila je 9 tisuća kuna za izdavanje knjige Hrvatsko zagorje - umjetnost, arhitektura, krajolici, a Opća bolnica Zabok 5 tisuća kuna za monografiju rodilišta. Muži zagorskog srca dobili su pet tisuća kuna za izdavanje knjige o povijesti kajkavske književnosti dok je Senka Jurina dobila 9 tisuća kuna za izdavanje knjige Plesovi Hrvatskog zagorja.

Za organizaciju Seljačke bune Družba vitezova zlatnog kaleža dobila je 20 tisuća kuna, Humska udruga mladih 12 tisuća kuna za Hoomstock, Udruga Glumački festival u Krapini dobila je 20 tisuća kuna za organizaciju festivala, a Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo dobilo 15 tisuća kuna za Mali kaj i 20 tisuća kuna za Tjedan kajkavske kulture. Aikido klub Oroslavje dobio je 10 tisuća kuna za Ljeto u dvorcu Oršić, TZ Grada Pregrade za Branje grozdja 10 tisuća kuna, Sveti Križ Začretje za Tjedan kulture, zabave i sporta 15 tisuća kuna, udruga GOKUL iz Zaboka 18 tisuća kuna za Tabor film festival, Kulturna manifestacija Dani K.Š.Galskog za istoimenu manifestaciju 15 tisuća kuna, Društvo Naša djeca iz Zaboka dobilo je 11 tisuća kuna za Međunarodni festival dječjeg filma – KIKI, a POU JŽ Zlatar za Dane Kajkavske riječi 11 tisuća kuna.

Belečka crkva dobila je 15 tisuća kuna za zvono, brestovečka osnovna škola dobila je 13 tisuća kuna za obnovu stare škole, klanječka župa za obnovu kapele svetog Florijana dobila je 13 tisuća kuna, općina Konjščina za Kaštel „Konjskih“ Stari grad“ dobila je 12 tisuća kuna, RADIO Kaj za projekt Dajmo djeci korijene i krila, krapinska Župa sv. Nikole dobila je 15 tisuća kuna za obnovu zidnog oslika u kapeli sv. Josipa, Krapinske Toplice dobile su 15 tisuća kuna za završnu obnovu glavnog oltara u crkvi. Loborci su za obnovu kurije Župnog dvora dobili 13 tisuća kuna, Župa Uznesenja Sv. Križa dobila je 12 tisuća kuna za obnovu orgulja, a Grad Zlatar 15 tisuća kuna za obnovu Sokolane.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook