Prethodni članak
Sljedeći članak

Potpisani ugovori sa zlatarbistričkim udrugama

Za područje sporta odobreno 127.200 kuna, a za područja manifestacija i kulture po 24 tisuća kuna


Načelnik Općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić potpisao je danas ugovore s predstavnicima zlatarbistričkih udruga kojima su odobrena sredstva za provođenje projekata u ovoj godini. Odobreno je ukupno 16 projekata, a ove je godine Općina Zlatar Bistrica za udruge osigurala ukupno 180 tisuća kuna.

- U tom dijelu nisu udruge koje moramo financirati prema zakonu, a s njima izdvajanje prelazi pola milijuna kuna, što je gotovo 10 posto izvornih sredstava proračuna Općine – rekao je načelnik Miholić, dodavši da neki natječaji još traju, poput javnog poziva udrugama usmjerenim na očuvanje digniteta i promicanje istine o Domovinskom ratu te udrugama za predlaganje projekata u razvoju poljoprivrede i zaštiti okoliša. – Ukupno, natječaj traje do 31. 10., odnosno do iskorištenja sredstava, pa postoji mogućnost se do tada još bilo koja udruga može javiti na bilo koji od ovih grupa javnog poziva, pod uvjetom da će biti određen dio sredstava za tu namjenu raspoloživ – naglasio je načelnik. Istaknuo je da je ove godine prostiglo na natječaj jako puno projekata, 40 – ak, što znači da su se udruge već educirale za izradu projekata.

Danas su potpisani ugovori za područje sporta, gdje je odobreno ukupno 127.200 kuna, a dobivaju ih Udruga umirovljenika Zlatar Bistrica za turnir u kuglanju, 4.300 kuna, NK 'Ivančica' Zlatar Bistrica 14.000 kuna za organizaciju prijevoza mlađih kategorija nogometaša u proljetnom dijelu natjecanja prilikom gostovanja izvan područja općine kao i 100.000 za natjecanja svih kategorija u okviru lige Nogometnog saveza KZŽ, kao i Društvo Naša djeca Zlatar Bistrica 3.900 kuna za Internacionalno natjecanje zlatarbistričkih mažoretkinja u Zadru.

U području manifestacija ukupno je odobreno 24. 000 kuna. Od toga NK 'Ivančica' Zlatar Bistrica dobiva 5.000 kuna za Malonogometni turnir 'Marijan Jurec – Šika' te 4.000 kuna za Ivančica KUP mlađih kategorija, Eko udruga Lijepa naša 4.000 kuna za 25. godišnjicu akcije Posadimo cvijeće – ukonimo smeće, Društvo Naša djeca 3.000 kuna za Večer Zlatarbistričkih mažoretkinja, Udruga umirovljenika 3.000 kuna za druženje povodom Dana općine i župe s izložbom te 2.000 za druženje umirovljenika u Adventu i Udruga vinara, vinogradara i podrumara Cetin 3.000 kuna za sudjelovanje na manifestacijama od značaja za općinu.

U području kulture odobreno je 24.000 kuna. Od toga Udruga žena Zagorska škrinjica dobiva 1.000 kuna za Advent u Zlatar Bistrici, Eko udruga Lijepa naša 6.000 kuna za nabavu narodnih nošnji i vođenje čitaonice, KUEU Kaj Zlatar Bistrica 5.000 kuna za promicanje kulturnih vrijednosti i poticanje mladih za kulturno djelovanje u svrhu očuvanja kulturne baštine općine, 5.000 kuna za popularizaciju tamburaške kulture i umjetnosti te promoviranje Zlatar bistrice kroz rad tamburaškog orkwestra i 5.000 kuna za poticanje i razvoj kreativnog potencijala djece kroz popularizaciju vokalne glazbe prilagođenje dječjoj dobi, a Društvo Naša djeca dobiva 2.000 kuna za Dječji tjedan u Zlatar Bistrici.

- Vjerujem da ćemo ovime dati doprinos nadogradnji društvenog i civilnog života na području općine, ne mogu reći da je to jako puno novca, ali je maksimum koji možemo izdvojiti i upućujem vas da se javljati i na druge natječaje – rekao je načelnik Žarko Miholić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook