Prethodni članak
Sljedeći članak

[POTPISANI UGOVORI] Rekonstrukcija Zagrebačke ulice kreće kroz 10 dana, a dovršetak se planira u rujnu


U Krapinskim Toplicama održano je potpisivanje ugovora o izvođenju radova na rekonstrukciji Zagrebačke ulice. Ugovorena vrijednost radova iznosi 2,89 milijuna kuna, duljina zahvata je 577 metara, a predviđena je potpuna rekonstrukcija kolničke konstrukcije, uz proširenje postojećeg kolnika. Investitor je ŽUC Krapinsko – zagorske županije koji daje 1,89 milijuna kuna dok su milijun kuna dale Hrvatske ceste. - Riječ je o prometnici koja je u jako lošem stanju pa zbog toga predstavlja i opasnost za prometovanje. Najpovoljniju ponudu na natječaju za njenu rekonstrukciju dale su Županijske ceste Zagrebačke županije u suradnji s tvrtkom Strojni iskopi Zajec iz Zaboka, a radovi bi trebali početi kroz desetak dana – rekao je ravnatelj ŽUC – a Stjepan Sirovec dodajući da je rok za dovršetak radova 15. rujan.

Da je ovo projekt koji bi bilo nemoguće bez suradnje Općine, Županije i Države, ali i brojnih institucija, naglasio je načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić. Kaže, uskoro kreće i rekonstrukcija klizišta na istoj dionici što će financirati jednim dijelom Hrvatske ceste (55%) te ŽUC (45%). – Apeliram na mještane da budu strpljivi za vrijeme izvođenja radova jer je riječ o velikom zahvatu, ali isto tako značajnom za našu općinu – naglasio je načelnik.

Ispred izvođača radova obratio se Jurica Krleža iz ŽUC – a uz riječi kako će se predložiti izvođaču radova da se spomenuta dionica ceste zatvori, osim za mještane koji tamo žive. – Nastojat ćemo projekt dovršiti do 9. rujna, odnosno dana početka školske godine – istaknuo je Krleža. Župan Željko Kolar također je naglasio važnost ove investicije uz riječi kako su Krapinske Toplice biser turizma u našoj županiji te da je svaka investicija hvalevrijedna. –Sljedeći tjedan bit će raspisan natječaj i za sanaciju klizišta što je nastavak realizacije ovog velikog projekta. Obzirom da neće biti nastave, dinamika izvođenja radova bit će brža pa vjerujemo da će završiti do 9. rujna – zaključio je župan.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook