Prethodni članak
Sljedeći članak

POTPISANI UGOVORI O SUFINANCIRANJU: Vatrogasnoj zajednici milijun kuna, a HGSS-u 50 tisuća kuna

Župan Kolar pohvalio je i zahvalio na radu kako vatrogascima tako i HGSS-u, istaknuvši njihovu profesionalnost i motiviranost te naglasio kako uz Hitnu i druge službe, možemo sigurno reći da imamo top službe na području Krapinsko – zagorske županije


 U Krapini su danas potpisani ugovori o sufinanciranju rada Vatrogasne zajednice  Krapinsko – zagorske županije i Hrvatske Gorske službe spašavanja – stanice Krapina.

Vatrogasna zajednica od Županije je dobila milijun kuna, a HGSS Krapina 50 tisuća kuna. Ugovore sa županom Željkom Kolarom potpisali su predsjednik Vatrogasne zajednice Stjepan Skuliber i pročelnik HGSS – a Stanice Krapina Darko Berljak.

Župan Kolar pohvalio je i zahvalio na radu kako vatrogascima tako i HGSS-u, istaknuvši njihovu profesionalnost i motiviranost te naglasio kako uz Hitnu i druge službe, možemo  sigurno reći da imamo top službe na području Krapinsko – zagorske županije. Krapinsko – zagorska županija HGSS ima od 2013. godine i bili smo jedna od rijetkih županija koja nije imala tu službu. Župan je rekao da ako će biti aktivnosti vezane za izgradnju novog doma HGSS-a, da će se Županija uključiti u realizaciju. Predsjednik Vatrogasne zajednice Stjepan Skuliber i pročelnik krapinskog HGSS-a Darko Berljak zahvalili su na sredstvima.

Zagorska vatrogasna zajednica sastoji se od 82 dobrovoljna vatrogasna društva, 12 vatrogasnih zajednica općina, odnosno gradova te dvije Javne vatrogasne postrojbe. - Većinu sredstava dobivamo od naše Županije. U proračunu koji nam je 1.200.000 kuna, milijun dobivamo upravo od KZŽ i ona je glavni financijer našeg rada. Ta sredstva pokušavamo iskoristiti na način da vatrogasnu zaštitu podignemo na viši novo. Naša vatrogasna vozila dosta su stara, i upravo u razgovoru sa županom  od ove godine krećemo u novi program sufinanciranja nabave vatrogasnih vozila. Dakle, od milijun kuna koje dobivamo od KZŽ, 500.000 kuna plasirat ćemo u DVD-ove, opremu i u osposobljavanje vatrogasaca – rekao je Skuliber. Za Vatrogasnu zajednicu Županija izdvaja milijun kuna, ali to nije sve, jer se svake godine kupi i nešto od opreme

Krapinski HGSS ima 29 članova, te 12 spašavatelja. Prosječno imaju desetak akcija godišnje. U 2017. imali su 11 akcija i šest potraga, a u svojim akcijama koriste najsuvremeniju opremu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook