Prethodni članak
Sljedeći članak

POTPISAN UGOVOR S IZVOĐAČEM RADOVA: Rekonstrukcija zabočke 'industrijske' ceste kreće prije ljeta


Predsjednik uprave Hrvatskih cesta d.o.o., Josip Škorić potpisao je danas u Ministarstvu prometa, pomorstva i infrastrukture Ugovor s predstavnikom izvođača radova, tvrtkom Zagorje gradnja d.o.o. Potpisivanju su nazočili ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković i saborski zastupnik, Žarko Tušek. - Drago mi je što danas svjedočimo potpisivanju još jednog važnog ugovora za Krapinsko-zagorsku županiju. Bitno je reći kako ova dionica već dugi niz godina ima potrebu za temeljitom obnovom, budući da postojeće stanje ove ceste nije pratilo razvitak, odnosno izgradnju industrijske zone što sada predstavlja opasnost za sve sudionike u prometu, posebno jer je ova dionica izrazito prometna - rekao je ministar Butković.


Hrvatskim smo cestama poslali upit o tome kada bi trebali započeti konkretni radovi na industrijskoj cesti. - Vezano uz početak radova, slobodni smo vas izvijestiti da je u tijeku postupak nabave za uslugu stručnog nadzora, a za koji se očekuje da će biti zaključen tijekom mjeseca svibnja. Čim se navedeni postupak okonča i sklopi ugovor za uslugu stručnog nadzora, započeti će se sa radovima na rekonstrukciji predmetne ceste - rekla nam je Tamara Pajić, glasnogovornica Hrvatskih cesta. Ugovorom je predviđena rekonstrukcija trase državne ceste D1, duljine 3,1 km i usklađenje postojećih te izgradnja novih priključaka (raskrižja) na državnoj cesti D1. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 26,8 milijuna kuna (bez (PDV-a), a predviđeni rok za njihovo izvođenje je godinu i pol dana.


Koliko je to važna stvar za Zabok potvrdio je i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek. Kaže, ozbiljnog zahvata na spomenutoj cesti nije bilo od 1998. godine kada ju je država uzela u svoje vlasništvo. - Ta je cesta vapila za obnovom, a brojne prometne nesreće koje su se tamo događale bile su uzrokovane, osim nepažnjom vozača, i lošim stanjem ceste. Rekonstrukcija će mnogo značiti i za gospodarstvo - naglasio je zabočki gradonačelnik.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook