Prethodni članak
Sljedeći članak

POTPISAN SPORAZUM: Oroslavje dobiva novu sportsku dvoranu

Sporazum o zajedničkom interesu za gradnju sportske dvorane danas su na svečanoj sjednici povodom Dana grada Oroslavja potpisali župan Željko Kolar, gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak i ravnateljica Osnovne škole Oroslavje Sanja Šakoronja


Krapinsko-zagorska županija i Grad Oroslavje kreću u izradu projektne dokumentacije za sportsku dvoranu koja će se graditi na mjestu postojeće školske sportske dvorane pri Osnovnoj školi Oroslavje.

Sporazum o zajedničkom interesu za gradnju sportske dvorane danas su na svečanoj sjednici povodom Dana grada Oroslavja potpisali župan Željko Kolar, gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak i ravnateljica Osnovne škole Oroslavje Sanja Šakoronja.

- Ovo je kontinuirani nastavak suradnje između Krapinsko-zagorske županije i njezinih gradova  i općina na poboljšanju infrastrukture što se tiče uvjeta osnovnih i srednjih škola. Osnovna škola Oroslavje ima dvoranu koja je u lošem stanju, a niti ne zadovoljava potrebe učenika osnovne škola. Srednja škola Oroslavje je bez sportske dvorane, a Grad Oroslavje je bogat sportskim udrugama te ima dugačku sportsku tradiciju i došlo je vrijeme da zajednički idemo u projektiranje nove sportske dvorane te da vidimo kakva nam dvorana treba – rekao je župan Kolar te se referirao kako Zabok ima trodijelnu sportsku dvoranu, kao i Donja Stubica.  – Moramo vidjeti koji je optimum onog što nam treba, odnosno da do kraja sljedeće godine imamo građevinsku dozvolu te da se nakon toga da se projektnom dokumentacijom probamo prijaviti na natječaje – objasnio je župan. – 'Dignuli' smo sredstva za završetak sportske dvorane u Đurmancu te potpisali ugovor s izvođačem radova te bi ona trebala biti gotova za 7-8 mjeseci. Ovaj tjedan smo u Zlatar Bistrici otvorili ponude. S Krapinskim Toplicama je prva faza projektiranja gotova i do kraja godine ove godine bi trebali imati građevinsku dozvolu za izgradnju sportske dvorane. Ostale su još dvije investicije odnosno dvorane u Oroslavju i Svetom Križu Začretju i vjerujem da ćemo s time pridonijeti kvaliteti prije svega izvođenja satova tjelesnog odgoja te da će dvorane biti na korist općinama – zaključio je župan.

Župan Kolar objasnio je kako će se sada formirati tim kako bi se vidjelo kakva dvorana je u Oroslavju potrebna. – Kad vidimo je li to trodijelna ili dvodijelna sportska dvorana idemo s izradom projektne dokumentacije – objasnio je župan.

Gradonačelnik Gredičak nije krio zadovoljstvo potpisivanjem ovog sporazuma, istaknuvši kako je ovo vrlo emocionalan trenutak za njega. - Svi smo se u Oroslavju bavili sportom kao djeca, imali svoje idole u sportu i evo s te strane kao Oroslavčanu mi je drago, ali smatram da je to puno šira stvar od pojedinca. Ne samo da srednja škola nema dvoranu, nego imamo i puno uspješnih klubova i pojedinaca i smatram da Grad mora, uz pomoć Županije, pružiti njima mogućnost da napreduju, a možda i neki budući klinci postanu novi Dražen Petrović, Ivanišević ili neki nogometaš-rekao je Gredičak, napomenuvši kako je sa Županijom dogovorenu financiranje pola-pola u samom početku, odnosno u fazi projektiranja. U fazi realizacije, naći će se najbolji model financiranja. - Ako bude moguće financiranje izvan proračuna, odnosno EU novcima. Ako ne, inzistirat ćemo na tome da se zaduži i Grad i Županija, jer smatram da Oroslavje zaslužuje sportsku dvoranu - rekao je jos Gredičak.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook