Prethodni članak
Sljedeći članak

POTICAJ ZA IZNAJMLJIVAČE: Općinsko vijeće Gornje Stubice donijelo odluku o minimalnoj visini paušalnog poreza po krevetu

Načelnik Jasmin Krizmanić istaknuo je kako se želi potaknuti privatne iznajmljivače, kako bi se stvorili novi smještajni kapaciteti koji su ovom kraju potrebni


Općinsko vijeće Gornje Stubice održalo je jučer svoju 12. sjednicu, na kojoj je donesena odluka o osnivanju Vlastitog pogona Općine Gornja Stubica.

Kako nam je pojasnio načelnik Jasmin Krizmanić, radi se o usklađivanju sa Zakonom o komunalnom gospodarstvu. - Obzirom da smo mala općina, nismo osnivali poduzeće, nego pogon. Ništa se u samom gospodarenju otpadom ne mijenja, već se isključivo radi o usklađivanju sa zakonom. Vlasitit pogon djelovat će kao organizacijska jedinica unutar Jedinstvenog upravnog odjela, a odnosi se na sve one poslove koje kao jedinica lokalne samouprave obavljamo, poput održavanja javnih površina i lokalnog vodovoda, čišćenja nogostupa, održavanja groblja i mrtvačnice i slično – rekao je načelnik.

Vijeće je donijelo i Odluku o visini paušalnog poreza po krevetu, odnosno po smještajnoj jedinici na području općine Gornja Stubica. Tako je prema ovoj odluci cijena paušalnog poreza po krevetu 150, odnosno 210 kuna. Privatni iznajmljivači u C zoni, odnosno u centru općine, plaćat će 210 kuna po krevetu, a oni u D zoni, odnosno izvan samog centra mjesta te u okolnim naseljima 150 kuna. – Ovakvom odlukom, odnosno minimalnim dopuštenim iznosom naknade, želimo motivirati naše dosadašnje privatne iznajmljivače, ali i potaknuti možda neke nove iznajmljivače da se bave iznajmljivanjem smještaja. Naime, smještaja u ovome kraju itekako fali, obzirom da smo turistički kraj, što dokazuje i činjenica da su nam upravo za vrijeme obilježavanje Seljačke bune, što je pred nama, svi smještajni kapaciteti popunjeni, a upiti još dolaze – rekao je načelnik Krizmanić. Osim Pansiona Rody i Pansiona Puntar, u Gornjoj Stubici smještaj se može pronaći kod triju privatnih iznajmljivača u Lojzekovoj hiži, Malom dvorcu i Hižici vu plavem trnacu.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook