Prethodni članak
Sljedeći članak

Postavljena agrometeorološka stanica u Jesenju

Uređaj je postavljen na vinorodnom brijegu Straža i služit će za praćenje agrometeroloških uvjeta te stvaranje uvjeta za razvoj biljnih bolesti posebno u vinogradima


Na poticaj Udruge vinogradara podrumara i prijatelja dobrog vina Sv. Martin Jesenje i uz pomoć Poljoprivredne savjetodavne službe Krapinsko – zagorske županije, na području općine Jesenje postavljena je agrometerološka stanica. Uređaj je postavljen na vinorodnom brijegu Straža i služit će za praćenje agrometeroloških uvjeta te stvaranje uvjeta za razvoj biljnih bolesti posebno u vinogradima.

Stanica će prikupljati i obrađivati meteorološke podatke te pružati pravovremenu informaciju o početku, trajanju i intenzitetu napada određenih biljnih bolesti, odnosno štetnika. Podaci s agrostanice direktno se šalju u ured županijske Poljoprivredne savjetodavne službe u Krapini. Postavljanjem ovog vrijednog uređaja zasigurno će se olakšati vinogradarima, ali i ostalim poljoprivrednicima borba i pravovremena zaštita protiv biljnih bolesti i štetočina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook