Prethodni članak
Sljedeći članak

Poskupljuje plin i to od 1. travnja

Krajnja cijena plina za kupce iz kategorije kućanstvo od 1. travnja 2019. bit će viša u odnosu na važeću cijenu, i to prosječno za 6,9%


Upravno vijeće Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) na sjednici održanoj 8. veljače donijelo je Odluku o iznosu tarifnih stavki za javnu uslugu opskrbe plinom za razdoblje od 1. travnja do 31. prosinca 2019. te za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2020. (Odluka), koja će biti objavljena u Narodnim novinama i na internetskoj stranici HERA-e. Prema Odluci, krajnja cijena plina za kupce iz kategorije kućanstvo od 1. travnja 2019. bit će viša u odnosu na važeću cijenu, i to prosječno za 6,9%. Razlog tome je porast veleprodajne komponente krajnje cijene plina, odnosno referentne cijene, za 9,7%.

Inače, ministar energetike i zaštite okoliša Tomislav Čorić rekao je kako će ovo poskupljenje značiti oko 20 kuna viši mjesečni račun na razini cijele Hrvatske.  To bi godišnje bilo oko 240 kuna više. No, kolika će točno iznositi cijena plina za kućanstva znat će se kada HERA objavi kompletnu odluku o iznosu tarifnih stavki za javnu uslugu opskrbe plinom za razdoblje od 1. travnja do 31. prosinca 2019. te za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2020. godine, s obzirom na to da svi opskrbljivači nemaju jednaku cijenu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook