Prethodni članak
Sljedeći članak

POSJET OROSLAVJU: Županijska delegacija i gradonačelnik obišli nove prostore za praksu srednjoškolaca u tvrtki EPO

Grad Oroslavje bio je posljednja jedinica lokalne samouprave s novim vodstvom koju je obišao župan Željko Kolar


Posljednja jedinica lokalne samouprave s novim vodstvom koju je župan Željko Kolar posjetio bio je Grad Oroslavje. Tamo se susreo s gradonačelnikom Emilom Gredičakom. Na sastanku se razgovaralo u ulaganjima u školstvo i komunalnu infrastrukturu, o izgradnji rotora u centru te obnovi cesta, ali i izgradnji novog dječjeg vrtića iza postojeće zgrade osnovne škole te izgradnji sportske dvorane.


Nakon sastanka župan je s pročelnicima i gradonačelnikom obišao i prostore tvrtke EPO koji su uređeni da se u njima odvija praktična nastava učenika Srednje škole Oroslavje. - Iznajmili smo 305 kvadrata prostora, cijena je dva eura po kvadratu što je povoljno. Ugovorom smo definirali sve radnje koje je trebao najmodavac napraviti da bi unutra mogli raditi praktičnu nastavu. Sutra je primopredaja prostora. Veliki iskorak jer su se Srednja škola imala mogućnost javiti na projekte za opremanje svoje radionice, no nisu imali kuda sa strojevima. Sada je ta situacija promijenjena. Već su spremni projekti koji će se aplicirati za Europske fondove te će vrlo brzo prostor biti opremljen sa strojevima što će pridonijeti kvaliteti same nastave učenika – rekao je župan. Na tu se temu osvrnuo i gradonačelnik Gredičak dodajući da se je zajedničkom akcijom Županije, Grada i škole riješio jedan od gorućih problema kada je u pitanju srednjoškolsko obrazovanje u Oroslavju.


Gradonačelnik Gredičak osvrnuo se i generalno na sastanak rekavši kako su sve teme na sastanku su bile važne. - Htio bi se zahvaliti županu na dolasku i službama koje su došle u Oroslavje. Moramo rješavati probleme i stvarati nove investicije, nalaziti rješenje za zaposlenje. Na pitanje novinara je li se na sastanku razgovaralo o problemu kupnje Orokonfekcije Gredičak je napomenuo kako to nije bila tema sastanka. - Nismo zatvorili vrata pregovorima. Prva ponuda po meni nije bila dobra. Smatram da je desetogodišnje zaduženje od 10 milijuna kuna previše. Radi se o prevelikom prostoru i da je preskupo za gradski proračun kakav je sada. Ako bi išli u kupovanje manjeg dijela za manju cijenu, o tome možemo razgovarati – naglasio je oroslavski gradonačelnik.


Župan Kolar osvrnuo se i generalno na sastanke s novim čelnicima jedinica lokalne samouprave. - Kolegicama i kolegama želim puno sreće, a ja i županijske službe smo im na raspolaganju kada god zatrebaju. U drugoj polovici rujna imat ćemo zajednički sastanak svih načelnika i gradonačelnika, a siguran sam da ćemo odlično surađivati – naglasio je Željko Kolar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook