Prethodni članak
Sljedeći članak

Posjet četiriju francuskih turističkih novinarki Krapinsko-zagorskoj županiji

Približila se ponuda kontinentalne Hrvatske Francuzima


Novinarke francuskih medija s područja Pariza Marion De Stefano, Chris Halusiak, Marie-Françoise Souchet i Marie-Luise de Vienne u četiri su dana svojega studijskog putovanja po Krapinsko-zagorskoj županiji upoznale nekoliko destinacija koje mogu zanimati francuske turiste. Prednosti kontinentalnoga turizma koje Francuzima nisu dovoljno poznate jer su usmjereni uglavnom na jadransku obalu, su višestruke, a što je najvažnije, sezona traje 12 mjeseci.

Program boravka pripremio je Ured Hrvatske turističke zajednice u Parizu u suradnji s TZ KZŽ. Tako su novinarke noćile u Termama Tuhelj, Vili Magdaleni u Krapinskim Toplicama i Termama Jezerčica, upoznavši se s ponudom wellnes centara i kupališta. Obišle su Muzej Staro selo u Kumrovcu, Dvorac Miljanu, Veliki Tabor i Muzej seljačkih buna, objedovale na Grešnoj gorici i kod Rodyja, a večerale kod Venteka i u Majsecovu mlinu te se upoznale s proizvodnjom bučina ulja i drugih prerađevina od bundeva kod Mladena Cesarca iz Stubičke Slatine. Svoja iskustva, a ona su prema njihovim izjavima vrlo dobra, moći će se pročitati u ANTI AGE MAGAZINU, publikacijama i internetskim stranicama ''ABC feminin'' i ''prestige-et-sante'' i čuti na frekvencijama radio postaje ''iDFM Radio Enghien''.

Snimljeni su i razgovori s načelnikom općine Krapinske Toplice Ernestom Svašićem, Tanjom Ivek iz Turističke zajednice KZŽ i Mladenom Cesarcem. Novinarke su iskušale i nekoliko tretmana u wellnes centrima, a posebno su se zanimale za ponudu naših specijalnih bolnica u Krapinskim i Stubičkim Toplicama u liječenju reumatskih i kardiovaskularnih bolesti, ortopediji i zubnoj protetici. Zadovoljne su i što sve ponude posjeta i boravka u Hrvatskome zagorju, pa tako i u čitavoj kontinentalnoj Hrvatskoj, nude programe za obitelji s djecom, kako u smještajnim kapacitetima, tako i u restoranima i u izletištima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook